Perilla la continuitat de la piscina d’Algemesí al tallar el subministrament de gas

0
454

Fa exactament un mes l’empresa concessionària de la piscina coberta comunicà que, donat que tenia pèrdues, no podia continuar fent-se càrrec de la gestió. Aquesta empresa ho comunicà en una reunió que mantingueren amb responsables polítics de l’Ajuntament d’Algemesí el dia 24 de febrer. Eixe mateix dia l’empresa es reuní també amb  l’Ajuntament de L’Alcúdia per comunicar-los exactament el mateix, donat que també tenien la concessió d’aquella instal·lació. El ben cert és que l’ajuntament de l’Alcúdia ha jugat ràpidament les seus cartes i el dia 20 de març recuperava la concessió de la piscina per tal que l’usuari no es veiés afectat. Altres ajuntaments com els d’Almussafes i Carcaixent, que també es veuen afectat per la fallida de l’empresa, han trobat també solucions al problema.  Algemesí, però, ha estat dissortadament l’excepció. A hores d’ara el Sr Alcalde encara no ha decidit quina solució donar i el tema se li ha escapat de les mans. Una vegada més ens fa ser notícia negativa

Ahir divendres a mig dia, i donat l’impagament per part de l’empresa concessionària dels dos darrers rebuts, Gas Natural Distribución va tallar el subministrament  a la piscina, la qual cosa ha comportat que aquesta s’haja quedat sense aigua calenta sanitària. Tampoc està funcionant la calefacció ni es pot calfar l’aigua de la piscina. Això implica que, si avui dissabte o el dilluns no es torna  a tenir gas, l’aigua baixarà de la temperatura mínima que marca la llei i ja no es podrà nadar. De fet el club de Natació Xúquer que tenia previst realitzar unes proves amb participació d’altres clubs ha decidit suspendre-les.

En altres altres poblacions com L’Alcúdia o Almussafes han evitat arribar a aquest punt i s’han fet les gestions oportunes per tal què altres empreses es feren càrrec. Però, per què en Algemesí no? Doncs perquè els responsables polítics d’eixos pobles s’han pres el tema seriosament i han buscat solucions.. Però l’Alcalde d’Algemesí no ha fet res d’això i no ha pres cap decisió al respecte. Encara esta pensant-se què fer. L’alcalde d’Algemesí, com sempre,  no està gestionant adequadament aquesta crisi. Tot el contrari, l’ha magnificada, i per això demanem la seua dimissió.

Durant les primeres setmanes ni el regidor d’esport ni la màxima autoritat s’han pres seriosament el tema, demostrant que no toquen peus en terra i que són els pitjors gestors que hem tingut. Aclaparats pel ridícul de la suspensió de l’examen d’oposició, o preocupats per construir un Mercat que gairebé ningú vol,  no han prestat atenció a aquesta qüestió que encara afecta a més gent, que afecta a 2700 usuaris.

MÉS ALGEMESÍ, que era sabedor d’aquesta situació  des de finals de febrer, ha vist com, dia rere dia, es deixava passar un temps preciós per actuar. La piscina d’Algemesí, pel nivell d’abonats i usuaris, és econòmicament sostenible sempre que es faça una aportació que ajude a costejar-ne el manteniment i es reduisquen i optimitzen alguns serveis. MÉS ALGEMESÍ té clar que la piscina, que genera més de mig milió d’ingressos a l’any, ha de mantenir-se oberta i a la llarga ha de passar a tenir una gestió pública que és més clara i eficient.

Ha estat la inacció de l’equip de govern la que ha fet que arribem on altres pobles no han arribat: a afectar al servei i a la ciutadania. La deixadesa dels polítics contrasta amb la professionalitat dels treballadors de la piscina que han estat a l’altura de les circumstàncies en tot moment, ja que han continuat treballant i atenent magníficament als usuaris malgrat que no han cobrat el mes passat i saben que no cobraran, ara per ara, aquest.

Com a molt prompte l’ajuntament recuperarà la concessió el dia 1 d’abril. Després deurà o adjudicar-la de nou o contractar pagant, com s’ha fet en l’Alcúdia, empreses que es facen càrrec d’ella. El futur imminent  de la piscina està en mans de l’empresa de gas que vol cobrar unes factures que l’empresa no pot pagar i de les quals no pot fer-se càrrec, ara per ara, l’ajuntament. Per bé de treballadors i usuaris esperem que, açò sols haja estat un avís, que es trobe una ràpida solució a aquest embolic i que el servei retorne a la normalitat el més aviat possible. El que no deuria retornar al seu lloc de treball és el Sr alcalde.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here