Sueca celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb activitats culturals

0
340

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, commemorarà el Dia Mundial de l’Aigua, amb dues activitats culturals. Divendres 21, a les 19.30 hores, s’oferirà la presentació del llibre Animals de séquia, escrit per Rosa Roig i il·lustrat  per Manola Roig, d’Edicions 96. L’acte tindrà lloc en la Papereria Arts i comptarà amb la participació de Dolors Pedrós, editora, i Abel Guarinos, director de la Mostra Internacional de MIM. Per celebrar el Dia Mundial de l’aigua les Germanes Roig volen usar el llibre i l’espectacle que l’acompanya per promoure la declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial per a tota la xarxa de séquies i d’assuts lligats al Xúquer i a l’Albufera.

 Segons les autores amb Animals de séquia, “hem intentat convertir el paisatge en emoció i per fer-ho hem usat les llegendes i històries que han escrit els savis, els plànols que ha dibuixat el Guardià de les Séquies, el conjur que els poetes han descrit, i totes les rondalles sobre les séquies de la terra d’arròs que ma iaia la Blanca ens contava” Una ungla negra, un Iolflic o un Dosidós es mouen en la narració a través dels 96 quilòmetres quadrats del terme de Sueca, i corren, com els caixers de les 26 filloles de la Séquia Major, fins la Casa dels Catalans, el Camí de la Malva o la Gola del Perelló.

Diumenge 23, a les 19:00 en el Centre cultural Bernat i Baldoví de Sueca, es tornarà a representar l’espectacle que s’estrenà en la Mostra Internacional de MIM, una proposta interdisciplinar, en el qual la paraula, les textures de més de 7 veus diferents, la música en directe del fagot i la flauta travessera, així com les més de 200 imatges que hem reunit, juguen juntes per intentar mostrar-amb uns altres ulls el nostre paisatge.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here