Maria Esplugues, fallera major d’Alzira: «Gràcies per fer-me sentir com una reina»

1
806
La FMI Maria Nácher, anit, amb sa mare
Maria molt emocionada durant la cremà

Emotiva cremà per a dos FM

Últims ninots en cremar-se de la falla guanyadora
Mari Carmen Cano i Maria Esplugues en la cremà d’El Mercat

La cremà ha ficat esta matinada el punt i final al 125 aniversari de les falles d’Alzira i en el moment que el foc reduia a cendres la falla d’El Mercat, la fallera major, Maria Esplugues, es mostrava tan emocionada com agraïda no sols al món faller sinò a tota la ciutat; «Gràcies per fer-me sentir com una reina».

Maria, agafada de la mà de la FM d’El Mercat, Mari Carmen Cano i mentre se li desbordava alguna llagrimeta explicava a Riberaexpress com havia viscut el seu curt reinat, «ha sigut una magnífica experiència viure les falles des d’un lloc tan privilegiat».

De totes les exprièncis viscudes es quedava bàsicament amb dos, la crida, «un acte molt emocionant que té molt de significat en ser el el punt d’inici de la festa en el que la gent està totalment entregada perquè es troba un any esperant l’arribada de les falles». I l’altre que la va deixar bocabadada fou «la germanor que vaig veure entre les tres falleres majors de la secció especial».

La fallereta major, Maria Nácher també ficava la crida en un lloc privilegat del seu particular bagul dels records, a més de les nombroses amigues que havia fet entre les membres de la seua cort i en la resta de comissions de la ciutat.

1 Comentario

  1. Alguien podría decirme la señera que lleva en su banda la fallera mayor de Alzira a que país pertenece, porque a la Comunidad Valenciana, desde luego no.
    La señera valenciana tiene cuatro barras rojas y la que lleva la fallera mayor de Alzira tiene cinco barras rojas.
    Aunque como el escudo del salón noble del Ayuntamiento también tiene cinco barras en lugar de cuatro, a lo mejor es que en Alzira estamos inventando unas nuevas señas de identidad.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here