La JLF d’Alzira convocarà un minicongrés en maig per modificar alguns articles dels estatuts

0
393
El president i directius de la JLF en la processó d’ahir

L’actual inscripció de forma voluntària en les distintes categories atenent els pressupostos dels monuments no acaba de complaure a una bona part de les comissions que ja fa un parell de mesos reclamaren a la JLF la celebració d’un minicongrés per modificar els estatuts.

Entre les alternatives que barallen es troba la celebració d’un sorteig, o bé que les falles que guanyen pujen de categoría. La queixa, que enguany s’ha incrementat be donada per la «falsificació» del pressupost que presenten algunes comissions per mantindre la categoria que tenen, generalment baixeta. Fons de la JLF admitixen que la majoria de les demandants del congrés pertanyen a les seccions, tercera i  quarta.

Els fallers de Pare Castell en l’acte del lliurament de premis i els de la Sagrada Família, durant el concurs del pasdoble, expresaren el seu malestar davant esta situació, que beneficia a les falles que «fan trampa» al pressupostar el monument.

A partir de la pròxima reunió dels presidents s’obrirà un termini perquè les 34 falles puguen presentar les esmenes que consideren oportunes als estatuts que seran debatudes en un minicongrés que es convocarà «per a després de Pasqua, molt probablement en el mes de maig» segons estes fons.

El límit d’un màxim de 10 falles per secció complica la modificació dels estatuts en este article, que cas d’aprovar-se entaria en vigor per al pròxim exercici faller en el que la JLF vol mantindre alguns dels actes novedosos de l’actual com el Concurs Nacional de Mascletaes i la Nit del Foc.

La JLF ha valorat «molt positivament» la celebració del 125 aniversari davant l’assitència «multitudinària» als actes i sobre tot per «l’ausència d’incidents i d’accidents pirotècnics».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here