La falla Vila i Honor de Corbera amb la Trobada

0
513

La falla Vila i Honor de Corbera reprodueix part de logo oficial de la 29 Trobada de Centres d’Ensenyement en Valencià de la Ribera, obra de l’artista local Carmen Jiménez, un logo, versionat també per a cartells, que incorpora un element característic dels vessants del turó del castell, la figuera de moro o de pala.

Esta falla ha volgut expressar la seua adhesió a la celebració de la Trobada de Corbera d’esta manera i amb este gest, al mateix temps, convidar el veïnat de la falla a participar, el proper 6 d’abril, en la festa pel valencià.

Curiosament, el president de la falla Vila i Honor de Corbera és Joan Gil, nét de Lambert Castelló, el qual, amb Emili Beüt, va escriure el primer llibre per a l’ensenyança de la lectura en valencià, amb què pogueren treballar els mestres del seu temps, llibre que fou publicat el 1933 pel Centre d’Actuació Valencianista. Amb eixos antecedents, el dia de la 29 Trobada, hi haurà una exposició que recordarà Lambert Castelló i retrà homenatge a la seua obra, exposició que ha estat muntada amb materials i documents cedits per la família i duta a terme amb el bon criteri del seu comissari, Joan Andrés Terenti, del Col·lectiu d’Ensenyants de la Ribera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here