No li demanes a les falles el que no pugues traure / Opinió: Enrique Pellicer

1
269

Continua cuejant la nota de premsa del Regidor de IU Iván Martínez, en relació amb el desafortunat incident ocorregut dissabte passat, on un grup de fallers van entrar en un basar, els propietaris del qual són d’origen asiàtic, produint-se un altercat.

El portaveu d’Esquerra Unida, va lliscar una nota de premsa que titula, «EU-Alzira condemna l’atac raciste a un comerç xinés per part d’uns fallers», desconeixent allò que s’ha ocorregut, Martínez emmarcava una actuació reprotxable d’un grup de fallers, presumiblement davall els efluvis de l’alcohol, els que van entrar poc menys què xenòfobs i racistes. Va continuar amb unes no menys desproporcionades i inclús ofensives afirmacions: «Hi ha massa precedents en molts llocs del País Valencià d’agressions xenòfobes i degradants com per a considerar-ho una anècdota. Este fet, buscant la impunitat en els principals festes del nostre poble». Iván dixit.

Desconec si hauran precedents d’agressions xenòfobes i vexatòries, però a Alzira, la meua ciutat, el meu ben volgut poble, les Falles són sinònim de convivència, respecte, festa i sobretot eixa paraula tan nostra, germanor. Són festes en què es viuen en el carrer, d’alegria, de tradicions, de pólvora, de música, i tot gràcies a les Comissions Falleres, que treballen molt dur perquè la festa perdure any rere any en què tots, tant els veïns com els milers de visitants que Alzira rep eixos dies, podem disfrutar amb una de la nostra festa amb més arrelament i pròpia. No oblidem que les nostres Falles són Festa d’Interés Turístic Nacional des de 2005, que com a iniciativa del Partit Popular, hem aconseguit que el Consell declarés en 2012, Bé d’Interés Cultural (BIC) de caràcter Immaterial a les Falles, pas previ, perquè les Falles, puguen ser declarades per la UNESCO Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, iniciativa, que ha fet seua el Govern d’Espanya, perquè, proposarà les Falles com l’única candidatura espanyola per a 2015, tot açò, en el any que celebrem el 125 aniversari.

El que sí que puc afirmar és que, la Junta Directiva de la Comissió fallera a què pertanyen estos gamberros, ha fet un comunicat molt encertat i aclaridor, ha cridat a capítol als fallers en qüestió, seguint els valors que caracteritzen al món faller, la tolerància, la defensa de la festa i els valors humans.

No pretenc demanar una rectificació pública per part d’Iván Martínez Regidor de IU, només vull que no es polititzen certs comportaments aïllats de la nostra festa, buscant rèdit polític, que no tot val, que el que devem és sumar-nos tots per a fer més gran la nostra festa, que tot el món sàpiga que Alzira i sobretot els fallers, som gent hospitalària i estarem encantats de compartir les nostres festes amb tots els que ens visiten, més si és possible en la celebració d’esta efemèride.

Enrique Pellicer Membre
Comitè Executiu PP Alzira

 

1 Comentario

  1. No li hem sentit dir ni una paraula a este senyor sobre Rajoy, Bárcenas, Camps… i menys de fallers honorífics de la seua falla com Rafael Blasco o l’ex-president de la seua falla en un altre cas de corrupció…
    I ara va repartint carnets de dignitat… Un dirigent del PP.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here