Mª José González i Elena Sanchis falleres majors de la falla El Corral d’Alberic

0
286

Maria José González i Monzó, Fallera Major 2014, i Elena Sanchis i Martínez, Fallera Major Infantil, 2014.

 Passades les primeres setmanes de la seua proclamació com a Falleres Majors, i dels actes celebrats fins ara, ens han comentat a Riberaexpress, com han sigut, i en primer lloc, heu fem, amb:

 Maria José Gonzalez i Monzó, Fallera Major 2014

Va ser presentada com a Fallera Major, el 12 de gener del 2014, amb una decoració incomparable de Arturo Briz, on Elisabet Mompó i Doménech, es va acomiadar emocionada, com Fallera Major 2013, donant pas a Maria José González i Monzó.

Maria José, ¿somni fet realitat?

“Sí. Un somni que tenia des de que soc fallera, i en van donar la sorpresa el dia de la meua boda. Jo no sabia res, i ixe dia el meu home, m’he va dir que anava a ser enguany fallera major”

Dels actes que heu fet fins ara, ¿quin a sigut el mes emotiu per a tu?

“el dia de la presentació, i el de la pleitesía.

Dels que queden, ¿en quin te quedaries?

“El de l’ofrena a la Mare de Deu, que conforme te vas acostant per entregar el ramell de flors, et venen records a la memòria, de gent que ja no està, i de les persones que tinc al meu voltant que han fet possible, el que estic vivint”

Els fallers i falleres, esteu tot l’any treballant, pera que els actes i la “Setmana Fallera”, que a partir d’ara es torna molt intensa, i es el no parar d’ací cap allí, on molta gent de fora gaudeixen del vostre “monument”, la falla, i de la vostra alegria en els pasacarrers.

¿Què els diries?

“que disfruten el millor possible i en germanor, estos dies, pels que hem treballat tot l’any, i que cada dia siga un moment inoblidable, per a fer “falla”, i recolzar mes la nostra amistat, i

als que no son fallers, que disfruten també amb nosaltres, d’aquesta festa tan valenciana i tan nostra, i que per unes dies, s’obliden dels seus problemes quotidians.”

¿Què representa la vostra falla?

“El Lema es, “Che, quina Fauna”, i l’artista es, José Ramón Espuig Escriva. representa a “diferents estereotips de fauna” que hi han en la societat actual.”

Elena Sanchís i Martínez, Fallera Major Infantil

Presentada com a Fallera Major Infantil, el 18 de gener del 2014, i la xiqueta Inés Miralles i Escriba, es va acomiadar amb  el seu somriure i simpatia que l’acompanyava sempre.

Elena, dins de poc complirà 10 anys, diuen d’ella, que es fallera de casal i brusa, l’agraden els petards, filla de Fallera Major, i somniava de ser Fallera Major Infantil, cosa que s’ha complot, com el desig de que fora son pare, el que li fera la pleitesía el dia de la seua presentació.

Ella estava convençuda que li aplegaria l’hora del seu nombra-ment, que quan se’l va dir el president, heu va rebre, com una cosa normal que es tenia que produir.

Estudia 4t de primària, li agrada jugar al tenis i la gimnasia, la música, on toca la trompeta i la guitarra. El últim llibre que ha llegit, es el “Diario de Greg”, que li agrada perquè “dona rissa”.

Actes de la Falla El Corral

A continuació, els actes mes significatius, fins el 16 de març (diumenge)

14 de març, divendres

21,00 h. 1ª Dansà Falla el Corral. Des de el carrer Colón, fins lo “Finet”, de la plaça.

15 de març, dissabte

10,00 h.- Parc Infantil i Jocs Tradicionals, al finet de la plaça.

17,30 h.- Berenar Infantil, al casal de la falla.

20,00 h.- I Festa del Pernil, en el Mosset.

22,00 h. Sopar de la Plantà, en el casal. Al acabar, el II Concurs de postres.

16 de març, diumenge

11,00 h.- Rodà, per part de les falleres majors i presidents de les falles d’Alberic, per a visitar les falles, acompanyats per la Junta Local Fallera, i la Societat Unió Musical d’Alberic.

17,30 h.- Berenar Infantil, al casal.

19,00 h.- Festa de la Cervesa, a la pizzería “Bella Italia”

22,00 h.- Sopar de Sotabraç, al casal

23,00 h.- Cercavila Nocturna amb Brusa, pels carres del poble.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Fotos: Arturo Briz

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here