EU proposa la creació d’un banc farmacèutic a Alzira

0
151

EU-Alzira proposa que l’Ajuntament pose en funcionament un Banc Farmacèutic en la nostra ciutat, en col·laboració amb entitats, farmàcies i el departament de salut de la Ribera. I això amb l’objectiu de facilitar medicaments a persones en situació de risc de pobresa.

Els sindicats han alertat que més de la meitat dels jubilats cobren una pensió inferior al salari mínim, un terç es troba en situació per davall del llindar de la pobresa i un de cada quatre han de mantindre a més membres de la família que s’han quedat a l’atur. Al mateix temps, la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària ha denunciat que des de les brutals retallades del 2012 i els nous trams de copagament o ara amb la dependència s’ha produït un notable augment de malalts que deixen tractaments de determinades patologies (diabetes, hipertensió, col·lesterol, que no donen símptomes evidents però que si es deixen són molt greus per a la salut).
Segons Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “per aquests motius des d’EU proposem que per part de la regidoria de Serveis Socials i la regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Alzira, en col·laboració amb les entitats del Consell d’Acció Social i Salut, formalitze un acord amb el Departament de Salut, les farmàcies i entitats socials de la ciutat per a crear un Banc Farmacèutic.”
Tal i com explica el portaveu municipal d’EU: “es tracta de configurar una xarxa de col·laboració amb l’objectiu final de facilitar medicaments a persones en situació d’exclusió social i pobresa, a través de les entitats locals que atenen a les persones més desafavorides per la crisi que patim i buscant la participació ciutadana. Aquesta iniciativa s’està portant a terme a moltes altres ciutats com Terrassa o Sabadell.”
“A més a més –continua Martínez-, proposem a l’Ajuntament que es fique en contacte amb l’ONG Banc Farmacèutic i establisca un calendari de reunions amb les entitats i departaments esmentats per començar campanyes de sensibilització i recollida de medicaments. El proper dia 7 d’abril, dia mundial de la salut, podria ser la data que marcara l’inici de la posada en marxa del Banc de Medicaments a la nostra ciutat.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here