Cánovas i Plaça Major incrementen la grandària de la falla per guanyar a Carcaixent

0
1090
Plantà de la falla Plaça Major

Cànovas del Castillo este migdia

Els dos transatlàntics fallers de Carcaixent, Cánovas del Casstillo i Plaça Major, han augmentat de forma considerables els seus respectius monuments en la seua lluita particular per convèncer al jurat que la seua és la millor falla.

Cánovas, amb el seu segur de vida com és l’artista Pere Baena -11 títols en 13 participacions, ha incrementat el volum del monument en un 30%» respecte al de l’any anterior que aconseguia el primer premi.

Perill d’extinció

El seu vicepresident Salva Talens explicava a Riberaexpress el lema de la falla «perill d’extinció», un perill que pateixen algunes tribus, també diverses espècies animals, els glaciars i també «els bons polítics». Aspiren, enguany a guanyar per cinqué any consecutiu i presumixen d’haver aconseguit els dos ninots indultats, el de la falla infantil a càrrec dels artistes d’Alzira, els germans Parra.

Supera els 16 metres d’alçària

Mentre a la Plaça Major que tenia la plantà un tant més endarrerida que la del seu rival, un grup de joves fallers es vanagloriaven de fer «el monument més alt» fet per esta falla, superant, per priemra vegada els 16 metres d’alçària. Han invertit el mateix pressyupost però, enguany, a diferència d’altres exercicis han estat els últims dos mesos tirant una maneta a l’artista, Juane Cortell, que repetix, tot i que ara amb el lema «acollir-se a sagrat», una critica dirigida a quells corruptes o de mal viure que s’amparen en l’esglèssia per tapar els seus pecats.

L’any passat aconseguiren la medalla de plata però enguany no renuncien a l’or tot i ser conscients que el pressupost de Cánovas és superior, perquè «el president fica molts diners de la seua butxaca.»

Per si de cas els joves fallers, que este matí treballaven de valent plantant la falla, recordaven que porten «cinc anys guanyant el concurs de les presentacions falleres».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here