Els regants de la Ribera amenacen en mobilitzar-se si el ministeri de Medi Ambient no modifica el nou Pla Hidrològic del Xúquer

0
259
Protesta de Xúquer Viu a Alzira
E.Palacios, secretari i A. Costa president Junta Reg d’Alzira
Regants de la Ribera ahir a Alzira

La concessió de 12 hm3 d’aigua per a consum humà a Alacant amb la construcció d’una nova pressa per trasvassar-la al Vinalopó a Antella ó Cortes de Pallàs ha indignat els regants de la Ribera. Així el president de la Junta Local de Reg d’Alzira, Antonio Costa qualificava hui «d’irresponsabilitat» esta decissió que pensen votar en contra demà en la reunió del Consell de l’Aigua de la Demarcació del Xúquer.

Fins i tot Costa, en declaracions a Riberaexpress i Nivel 10 FM ha avançat que hi haura una forta contestació per part de la USUJ i de tots els regants valencians, «farem les concentracions que siguen necessàries, no podem consentir que es provoquen enfrontaments entre comunitats veïnes».

Costa també ha mostrat la seua «indignació» en conèixer que l’estalvi d’aigua de la modernització de regadius mampresa per la Sèquia Reial del Xúquer amb el reg per degoteig servisca per incrementar, en 35 hm3 la concessió a la Manxa Oriental per ampliar la seua zona de regadius.

Incrementar les concessions és una aberració

En semblant termes s’ha pronunciat el regidor d’Agricultura, Enrique Montalvá que es membre del Consell de l’Aigua. Per a Montalvá «és una aberració» incrementar fins 400 hm3 la conesió per a la Manxa Oriental quan «està establert que al 2027 sols podrà contar amb 260 hm3». El regidor del PP també ha sigut contundent respecte a una nova pressa per dur aigua des de Cortes de Pallàs al Vinalopó, «la única pressa possible és la de l’Assut de la Marquesa, una segona la considere totalment inviable». En este sentit, recorda, Montalvà, l’Ajuntament d’Alzira havia presentat una al.legació i per tant «ens neguem totalment i votarem en contra sinò es modifiquen estos termes».

El responsable municipal d’Agricultura augura per a la reunió de demà divendres «un debat intens» i fins i tot no descarta un ajornament davant les «falses expectatives creades al incrementar la concessió de cabals dels que el Xúquer careix».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here