El PP justifica el seu vot contrari a la subvenció concedida al Consell de la Joventut de Sueca

0
248
Raúl Pla

El Partit Popular de Sueca el passat dijous, al Plenari, va votar en contra de la subvenció nominativa que es concedia al Consell de la Joventut i va explicar clarament el motiu de la seua negativa.

És tasca del Partit Popular exercir oposició i traure a la llum tot allò que, baix el nostre parer, té símptomes d’irregularitat  o bé, que considerem no correctes o inadequades.  Esta és, també, l´única manera que els ciutadans tenen de saber sobre les accions d’un govern que, moltes vegades, actua de manera, sinó irregular, al menys sí amb carències.

El Portaveu del Partit Popular, Raúl Plá, va exposar clarament que el sentit del vot negatiu no era en contra de la joventut suecana, com va voler fer creure la Regidora de Compromís, Raquel Tamarit, sinó perquè havia una sèrie d’aspectes que, baix el punt de vista dels populars suecans caldria haver explicat millor, entre d’ells si algunes de les tasques mampreses pel Consell de la Joventut podrien fer-se per treballadors de l’Ajuntament, el mareig que porta l’equip de govern amb l’escola d’estiu (que l’any passat deien que el millor era que contractés l’Ajuntament, i este any de nou torna a mans del Consell), el vore, donats els temps que corren, si algunes activitats podrien fer-se a un menor cost, i, sobre tot, el tindre un informe clar des d’Intervenció. Però, en tot cas, es va insistir molt en que no era un vot en contra dels joves. Ja en l’anterior punt del plenari la Regidora popular, Inma Ferri, va parlar a favor d’ells i la tasca que fan quan aprovàrem, per unanimitat, el Reglament de funcionament del Casal de la Joventut.

Precisament, tant Ferri com Plá, es reuniren el passat dimarts amb representants del Consell de la Joventut per explicar-los clarament la nostra postura política en el debat del punt sobre la subvenció (i que res té a vore en les joves, i sí molt amb la manera de governar del tripartit). Al mateix temps manifestàrem la postura demagògica de Joves amb Compromís i les afirmacions que fan al seu escrit.

Per tant, pensem que, tot i les diferències, pot haver quedat clar que amb la joventut suecana el Partit Popular no té res en contra (sembla mentida tindre que arribar a fer estes afirmacions) però sí amb la manera que se’ls va a finançar. Tornem a insistir: com ja explicàrem als presents a la reunió ens sembla correcte que s’atorgue una subvenció nominativa per a dur a terme les tasques pròpies que en matèria de joventut indica la llei, i més ara amb l’apertura del casal jove, però el que no veiem del tot clar és  que a l’empara de la subvenció nominativa hi ha una sèrie de prestacions per part del Consell de la Joventut que entenem no s’han de dur a terme, al menys dintre d’este tipus d’ajuda: les subvencions nominatives no estan adscrites a la prestació de serveis, sinó que estes deurien de, en tot cas, finançar-se per altra via, a fi d’evitar desvirtuar el transfons de la pròpia activitat del Consell de la Joventut (que no és altre que el promoure l’associacionisme juvenil, impulsar la participació de la joventut, defensar els seus interessos i drets, ser els interlocutors amb l’administració de les propostes i inquietuds dels joves, …).

Com ja diguérem als membres del Consell assistents a la reunió del dimarts, i per a que quede clar: sí que creiem que cal atorgar-los una subvenció nominativa, però esta deuria ser per al desenvolupament propi de les activitats relacionades directament amb el Consell de la Joventut, no amb activitats que des del nostre punt de vista considerem prestacions de serveis  a l’Ajuntament.

Tot i això, i com sempre, el Partit Popular de Sueca queda obert a qualsevol Associació que tinga dubtes o que necessite del nostre suport per mamprendre alguna tasca. I també agraïm el talant dialogant que tingueren al acceptar reunir-se i que assistira, fins i tot, un jove relacionat amb Compromís tal com Plá va demanar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here