Blanca Fayos d’Alberic en el Campionat d’Espanya de Taekwondo

0
759

En el Campionat d’Espanya Absolut de Taekwondo, Sènior 2014, celebrat a Càceres, 280 competidores, representant a 17 autonomies, celebrat en el Pavelló Multi ús de Càceres, va competir Blanca Fayos Calvet, d’Alberic, dins de la Selecció Valenciana, junt a Blanca San Cirilo Soriano, de Moixent,  junt a 6 xiques i 14 xics, que representaven a la Comunitat Valenciana.

 La Selecció Valenciana va ser Plata en Femenines, amb podi per a:

.- Or: Cristina Ahulló Padilla, en -73 kgs.

.- Plata: Silvia Pellicer Domínguez, en -46 Kgs. – Àgueda Redondo Garcia, en -57 kgs.

.- Bronze: Blanca San Cirilo Soriano, en -53 kgs.

Blanca Fayos, va guanyar els dos primers combats, i va caure en el 3er, que li hagu

Blanca San Cirilo i Blanca Fayos

era donat opcions a una medalla.

En Masculí, van quedar en quart lloc, amb podí per a:

.- Or: Daniel Ros Gómez, en -87 kgs.

.- Plata: Rubèn Martínez Garcia, en -68 Kgs.

Computant els resultats de xics i xiques, la Selecció Valenciana, va quedar la 3ª.

Blanca Fayos Calvet, ¿qui es?

Va nàixer en Alberic, fà 17 anys, es una xiqueta tímida, que va caminant sense alçar molt de soroll, i que deu de ser motiu d’orgull per al poble d’Alberic. en Taewondo, art marcial transformat en esport olímpic de combat des de l’any 1988,

Blanca, es una de les becades que està estudiant 2on de Batxiller, en el Centre d’Al Rendiment de Xest, concedides pel Consell Superiors d’Esports, junt a altres esportistes de Taekwondo de la Comunitat Valenciana i d’Alberic on estan també, Sandra Palop, Sandra Ferrer, Alicia Pérez, Marina Bru, Ana Palop i Andreu Sanfelix.

Dilluns, pel matí en autobús a Xest, fins el divendres, on combina, estudis i Taekwondo.

A les 6,45 h. s’alcen, desdejunen, de 8 a 9,30 h. entrenament, i de 10 a 14,30 h, classes, i per la vesprada, de 18,30 a 20,30 h. entrenament. Sopar de 21,15 a 22,30 h., temps lliure, i a les 23,00 h. apagada de llums i a descansar.

Blanca, ens conta que no s’heu esperava, i quan li van comunicar que habia sigut seleccionada per anar al Campionat d’Espanya, representant, no sols a La Comunitat Valenciana, sinó al seu poble, Alberic, “vaig sentir una emoció molt forta i una alegria immensa, al donar-me esta oportunitat i mes, siguent la primera vegada, i amb moltes ganes de guanyar i anar a per totes.”

Una vegada a Càceres, en companyía de tots els seleccionats, i entre les millors d’Espanya,

¿Quina sensació vas tindre?

“en vaig sentir molt afortunada per estar entre les millors d’Espanya, i molta felicitat”.

¿Et vas sentir cohibida, davant de totes elles?

“No, perquè des de un principi, en van tractar com una mes, no sols allí, sinó també en els entrenaments que férem en la Selecció Valenciana”

En Càceres, et trobaries amb campiones d’Espanya, i altres que han estat competint en àmbits internacionals,

¿Vas tindre la sort de combatre amb alguna d’elles?

“Vas lluitar contra una que va quedar la segona d’Espanya l’any passat, una catalana, i en vaig sentir molt afortunada, per estar competint a tan alt nivell”

¿Com vas vorer a la Selecció Valenciana, entre la resta d’Espanya?

“Prou bé, i amb molt de nivell, i la proba està en les medalles que van guanyar i en els llocs que quedarem?

Blanca, arribes els divendres a casa, després d’estar fora total la setmana,

¿Què sols fer, una “xiqueta” de 17 anys?

“Normalment entrene en el Club Garrut, al arribar de Xest, i també aprofite per a repassar els estudis, i si tenim alguna competició a nivell del club algun cap de setmana, també entrenem els dissabtes.

¿Quina opinió tenen les teues amigues i amics, al estar fent Taekwondo?“A vegades en fan la típica broma, “aneu amb atenció amb Blanca, perquè fa Taekwondo, no la feu enfadar”.

Un combat mes i a les semifinals Blanca,

¿Què va passar en eixe combat? ¿Et va condicionar que ja havia competit a alt nivell?

“Un poc si que influeix, però, en vaig mentalitzar que li podía guanyar, vaig anar a per totes, perquè podia guanyar-li, i vaig perdre per poc”

El somni de Blanca es arribar aconseguir individualment, alguna medalla en el Campionat d’España, i si la cridaren per anar a la Selecció Espanyola, seria el no va mes, i et sentiria molt feliç i orgullosa.

Alberic, té esportistes que com Blanca, passegen el nom del seu poble amb orgull,                                                                                                                                                                                                                                                                                                treballant de valent per aconseguir deixar ben alt el pavelló, no sols en la Comunitat Valenciana, sinó també a nivell nacional, al poble d’Alberic, i esperem que algun dia els arribe el reconeixement per part de les autoritats locals, el que es mereixen, i que per desgracia sols passar en altres poblacions.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here