Campanya municipal per al bon ús d’artificis pirotècnics a Carcaixent

1
561

L’Ajuntament de Carcaixent inicia esta setmana la campanya «Estes Falles no jugues amb Foc» una iniciativa que té per objectiu fer una crida a la responsabilitat de pares i dels més menuts per al bon ús dels artificis pirotècnics. Enguany i com a novetat un representant de la Policia Local acompanyat per la tècnica de l’Oficina municipal d’Informació al Consumidor i la col·laboració d’un tècnic de Pirotenda Valenciana recorreran els col·legis de la localitat, l’objectiu és posar a disposició tota la informació i comunicació necessària perquè tots puguen conèixer la normativa.

Una normativa, que como ja saben, va canviar considerablement l’any passat. Així els menors de 8 anys no podran tirar cap classe de coet. Pel que fa a la resta, la Conselleria de Governació ha reduït l’edat establida en la normativa estatal per a l’ús de coets, passant dels 12 als 8 anys per a la utilització d’artificis de Categoria 1 (bombetes i minibombetes, minicoets de baixa intensitat amb metxa, bengales de llums, rodes de esteles, minifonts lluminoses i boles de fum) i dels 16 als 10 anys per als de Categoria 2 (traques xineses de minicoets, fonts de cracker, rodes, articles voladors, fonts i volcans mitjans, tubos de fum i candeles romanes)

Antonio Ahullana, Regidor d’Interior, ha explicat que l’ incompliment de la normativa pot suposar multes de fins a 300 € per als pares o tutors legals del menor “els pares sempre hauran de portar en la butxaca l’autorització perquè els xiquets puguen tirar coets, a més, només podran tirar-los en presència d’un adult.”

Perquè siga possible esta reducció de l’edat a la Comunitat Valenciana, és obligatòria l’autorització per escrit dels pares o tutors legals del menor en la qual se certifique que el xiquet ha rebut instruccions sobre l’adequada utilització de l’artifici. Un permís que podeu trobar en la pàgina web de la Conselleria de Governació i Justícia www.gov.gva.es .

Per la seua part el Regidor de Festes, Fernando Cortell ha recordat que “els coets no són cap joc i cal tirar-los sempre atenent a les indicacions del fabricant» . Així ha traslladat els consells que ens fan arribar tots els anys els agents de seguretat com a bombers, guàrdia civil i policia local:
– no s’ha de manipular ni treure el contingut del coet ni tampoc usar els que es troben pel sòl;
– cal tenir molta cura amb els coets i encendre’ls sempre en el sòl per evitar que exploten a les mans;
– cal encendre’ls sempre a les zones destinades per a això i no cal prendre mai un coet dins de cap lloc com a ampolles, llaunes, contenidors, escombraries, etc.
– tampoc cal llançar-los cap a les persones o els animals
– els pares sempre han de portar en la butxaca l’autorització perquè els xiquets puguen tirar coets
– els xiquets tiraran coets sempre baix la supervisió d’un adult.

1 Comentario

  1. nomes espere que la campanya no la donen 2 policies locals els cuals en el correfoc passat, o de fa 2 anys , es van ensendre 2 cigarros a dos pams baix de la traca

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here