«Complimes» dels cadells de lleó en Bioparc València

0
387

Fa 7 mesos que van nàixer les precioses cries de lleó d’Angola i esta feliç notícia coincideix amb la celebració del 6t aniversari de Bioparc València. Una oportunitat única per a contemplar l’escena de naturalesa salvatge que oferix la família d’esta espècie amenaçada.

 «Un documental en directe» deien alguns dels visitants que han decidit gaudir del primaveral dia en Bioparc València. L’escena no era per a menys perquè els cadells Kenzo i Naadhira, mascle i femella, no paraven de jugar mentre la família al complet: els pares Teimoso i Sortuda i les «germanes» Luana i Teta els demostraven el seu afecte.

Tots junts en un espai que recrea els famosos kopjes, enormes formacions granítiques que sorgeixen en la sabana africana, lloc que serveix de talaia per a observar antílops i girafes.

 Esta bella espècie pertany a la subespècie Panthera llig bleyenberghi, és el cridat «León d’Angola«, que s’estén pel Sud-oest del continent africà. Actualment estan considerats com «vulnerables» en la llista roja d’espècies en perill d’extinció de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) i, com tots els grans depredadors, les seues poblacions han patit un seriós declivi. S’estima que hi ha hagut una pèrdua d’un 30% de la població en els últims 20 anys. La seua principal amenaça és la persecució i matança per a evitar conflictes amb la població humana i la ramaderia, al mateix temps que també es destrueix el seu hàbitat i desapareixen les seues preses naturals.

 A pesar d’estendre’s per 5 grans països africans, el lleó d’Angola tan sols compta amb dos àrees protegides: els parcs nacionals d’Etosha i el Delta de l’Okavango.

En captivitat només es troba en una dotzena de parcs zoològics europeus, per la qual cosa la seua reproducció en BIOPARC València és molt important.

 Bioparc València es troba de celebració del seu 6t Aniversari amb la promoció 13EUR+1EUR, un preu especial per a l’entrada de dia que només és accessible a través dels mitjans de comunicació col·laboradors, entre els que es troba www.riberaexpess.es

 “Entrades gratis a Bioparc Valencia, ¿com?

Deixa un comentari en esta noticia, y en totes les que publiqui www.riberaexpress.es, de Bioparc Valencia, fins el 31 de març, i entraràs en el sorteig, per a dos persones distintes.   Noticia, nº 02

 Mes informació: Edusalasempere@gmail.com

 Eduardo Sala/Riberaexpress        

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here