I tú celebres o reivindiques? / Opinió: AJUDA

0
380

Al 8 de març des de fa uns anys s’ha extés la costum de felicitar el dia a les dones, regalar-los flors, plantes o dolços i dir allò de feliç dia, com si estaguerem celebrant una aniversari. Nosaltres, l’Associació de Juristes Dones d’Alzira fem nostra la máxima d’Emma Goldman quan deia que si no puc ballar, la teva revolució no m’interessa, i per tant no tenim res en contra de pasar-ho bé en el llarg camí de lluita per assolir la igualtat, però sempre que això no amague el fonamental: la reivindicació.

 Per això ens agrada recordar a les xerrades que fem als instituts, i sempre que l’ocasió ens ho permet, que cal tindre present que una forma de rebaixar la nostra historia, les nostres fites, és no contant-la, però també mitificar-la, de manera que rebaixe la seva càrrega política, social, sindical. És més digerible el mite que la realitat, i ignorar aquesta és retroalimentar el primer, per això cal fer esforços per a erradicar la idea que l’orige del 8 de març té relació amb la crema d’una fàbrica textil, i posar a primer plànol el paper de les organitzacions feministes, socialistes, revolucionaries i sindicals. Cal dir a la gent jove i als que encara no ho diuen, que l’orige del 8 de març s’enmarca en la lluita de primers de segle XX per la millora dels drets socio-laborals i civics, que fou herencia dels primers moviments sufragistes i que Clara Zetkin fou la impulsora de que al 1910 la Conferència internacional de dones socialistes, impulsara eixe dia com a dret de reivindicació dels drets de les dones.

Aconseguir la igualtat

I pensem que cal ser fidels hereves d’eixe esperit, un moviment, una ideologia, la feminista que nasqué i té com a finalitat aconseguir la igualtat per a les dones, sense llevar drets a ningú. No cal doncs que continuament anem justificant-nos amb que no anem contra els hòmens, no cal que els eslogans els incloguen i que parlem d’igualtat entre hòmens i dones, amb qui sinó hauria de ser?

Si la perversió del políticament correcte ens invadeix acceptarem el que ja esta passant, que actes com les concentracions per la igualtat o la propia manifestació del 8 de març, no siga una prioritat a les agendes polítiques, venint més bé, en massa ocasions a complir el tràmit.

 Hi ha massa aspectes encara que ens allunyen de la igualtat en drets, ni a la societat occidental estem pròximes a aconseguir-ho, ni molt menys a nivell mundial, i mentre una sola dona estiga en al món en inferioritat de condicions, caldrà seguir reivindicant des de la sonoritat que sempre ha estat la nota definitòria del moviment feminista.

 Associació de Juristes Dones d’Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here