Seguirem lluitant com sempre / Opinió: Empar Calatayud

0
316

Un altre any celebrem el 8 de Març, dia de la dona treballadora. L’origen d’esta commemoració a nivell internacional es remonta a l’any 1911 i els fets que van o

Empar Calatayud

córrer el 25 de Març en una fabrica del sector tèxtil en Nova York on moriren cremades 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per defensar i demanar millors condicions laborals.

Passats el anys i segons les estadístiques que ens arriben des dels òrgans europeus, persisteixen situacions de discriminació cap a la dona. Violència masclista – que no deixa de sorprende’ns que en l’any 2014 i després de tanta lluita, campanyes de conscienciació i el rebuig a estos actes per part de la societat, les dades de maltractament siguen tan preocupants-, l’explotació sexual i, per si mancava alguna cosa, ara tenim el famós projecte de llei de l’avortament on es preten que la dona no tinga dret a decidir sobre la maternitat i, per tant, sobre ella mateixa.

Així, resulta un sarcasme de mal gust que segons les últimes dades que ens arriben d’Europa som el país que menys discriminació hi ha cap a la dona. Com estaran els altres països? Lamentable.

Cal preguntar-nos fins on hem d’aguantar que en una societat democràtica i, segons els nostres governants moderna i progressista, segueix sense valorar-se com cal el treball de la dona fora i dins de casa, aquest últim del qual mai arribem a jubilar-nos per la nostra dedicació en l’àmbit familiar.

Seguirem lluitant com sempre fins que el nostres valors siguen reconeguts en la nostra societat perquè, a data de hui, la dona treballadora continua sentin-se infravalorada. Salut a totes i tots

Empar Calatayud

Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here