Pel dret de les dones a decidir / Opinió: Maite Masiá

0
355

La data del 8 de març és internacionalment coneguda pel dia dels drets de la dona. Des de fa ja més de 100 anys es ve celebrant aquesta dada en un dia reivindicatiu per tal d’anar aconseguint acabar amb les discriminacions que sofrim les dones per la nostra condició de sexe, les quals s’aprofundeixen en les condicions laborals i socials.

Amb el pas del temps s’ha anat aplanant un camí molt irregular i difícil on les dones hem hagut de patir en les nostres pròpies carns la desigualtat més bàrbara existent, no sols per les diferències laborals, que també, sinó les del maltractament i, fins i tot, assassinats per part de la pròpia parella.

Aquest any, però, hem de fer un pas enrere per tornar a defensar allò que ja havíem aconseguit en aquest país igualant-nos quasi a la resta d’Europa en qüestió de l’avortament. I és que amb la llei del ministre Gallardón, les dones en Espanya tornem enrere 30 anys. Aquest retrocés a part de llevar-nos un dret fonamental, per a la dona crea un avortament de classes: les dones amb una bona posició econòmica podran anar a l’estranger amb unes garanties que per contra, les dones d’una economia ajustada, es voran obligades a practicar un avortament il·legal.

Si sumem esta llei amb totes les reformes legals que acabem de sofrir: sanitat, dependència, educació, reforma laboral… formem un conjunt on la dona cada vegada s’empobreix més marcant un estat més submís front a l’home. Per la qual cosa estem assistint a un dels moments històrics de major atac als drets de les dones. La dreta està agredint els pilars més bàsics de la democràcia, com és l’aspiració a la qual tenim dret totes les persones a la llibertat, a l’autonomia  personal, a l’accés als recursos i a la igualtat entre tots els éssers humans.

Cal destacar també que l’exclusió de l’educació sexual en l’educació i l’assignatura de religió son pròpies d’un sistema clergat descendent del franquisme, on instaura un model de dones obedients i submises.

Des del nostre col·lectiu, animem a tota la ciutadania a que ens manifestem i lluitem en contra d’un sistema que marca cada vegada més unes directrius que ens condueixen a les dones a la submissió, convertint-nos en éssers subordinats i sense poder de decisió. Hem de lluitar encontra qualsevol temptativa de repressió de la nostra sexualitat i contra el nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides.

Per tant, des d’Esquerra Unida, demanem la retirada de la llei d’avortament i la dimissió del ministre Gallardón.

 Maite Masià Martínez

Membre del col·lectiu local d’EU- Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here