La catedràtica Encarna Gil guardonada amb el Premi AJUDA a la Igualtat per les dones juristes

0
614

La catedràtica de l’Escola Universitària Encarna Gil Saura ha rebut esta nit a Alzira el III Premi AJUDA a la Igualtat «Ascensión Chirivella» que convoca l’Associació de Dones Juristes d’Alzira per reconèixer la tasca «continuada i a vegades Invisibilitzada» a favor de la igualtat.

Encarna Gil va ser proposta per l’IES Arabista Rib

Dirigents d’AJUDA amb l’homenatjada Encarna Gil

Carmen González entregant el premi a Encarna Gil

era de Carcaixent, distints alumnes han llegit el currículum d’esta dona «valenta i lluitadora», coordinadora general del projecte Batán que va obrir en Guatemala una Escola de Magisteri.

La proposta deia:“Aquesta historiadora aragonesa (Mosqueruela) ha viscut molts anys a Carcaixent, i des de fa dos a València. Encarna Gil, amb intel·ligència, rigor, tenacitat i discreció ha estat una gran “mestra” ja que a més d’utilitzar mètodes innovadors d’indagació de la història ha treballat per la “visibilització” de la dona en la història tant a l’aula com en seminaris, conferències i xarrades. A més, ha publicat articles i llibres relacionats amb el seu treball.”

La guardonada, socia d’honor d’Escoles Solidàries, s’ha mostrat «molt contenta per l’estima que em mostreu» i ha rebutjat altres mèrist que no siguen els de ser «valenta i lluitadora empentada per les circunstàncies».

Encarna Gil ha rebut el premi de mans de la presidenta d’AJUDA, Carmen González. Prèviament, Anna Oliver feia un repas a les nombroses activitats de l’associació que es caracteritza per la seua lluita «contra la violència masclista».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here