El nou cronista de Carcaixent i el 150 aniversari del ferrocarril protagonistes del autogovern

1
413

L’Ajuntament de Carcaixent celebra este diumenge el 438 aniversari del seu Autogovern, una data clau per a la història d’este municipi ja que va suposar la independència d’Alzira. Concretament va ser l’11 de març de 1576, quan el Rei Felip II va concedir a Carcaixent el privilegi d’Universitat. Esta concessió va ser l’inici d’un procés que culminaria 13 anys després, el 17 de juliol de 1589, amb un fet de la màxima importància per als carcaixentins: la concessió del privilegi de Vila Reial, un fet que obria les portes a l’autogovern a través de l’exercici de l’anomenada Jurisdicció Suprema.

Enguany serà protagonista de l’acte Bernardo Donaràs a qui se li nomenarà Cronista Oficial de la localitat de Carcaixent. Com en edicions anteriors, dins de l’acte tindrà lloc una intervenció especialitzada, que en esta ocasió serà sobre el 150 aniversari del Ferrocarril de via estreta “El Trenet”, les ponències aniran a càrrec de: Jose Manuel Fernández Ros, Fernando Rodríguez Serres i Jose Vicente Bataller sota el títol “Aproximació al Trenet de Carcaixent – Dènia”

Guardons anteriors
Amb anterioritat i en el marc d’esta festa institucional, l’Ajuntament ja ha reconegut i guardonat en 2002 a la “Societat Musical Lira Carcaixentina” i al “Grup de Teatre Àgora”, en 2003 a la “Reial Sèquia de Carcaixent”, en 2004 a “l’Ordre Franciscana”, en 2005 als cavallers de l’esport senyors En Carlos Gimeno, En Lluïs Català, En Paco Camarena i En Guillermo Fabregat, al Degà Navarro Daràs en 2006, al professor Vidal Beneyto en 2007 i a l’Eurodiputat N’Enrique Guerrero en 2010.

L’any passat els guardons van ser per a tres dones claus en la història de Carcaixent: Antonia Talens Mezquida “La Marqueseta”, Isabel Soriano Pallasar i Amalia Bosarte.

Programa d’actes
En esta edició, la Corporació eixirà a les 10:50 hores des de l’Ajuntament cap a l’Auditori de Les Dominiques, acompanyada per ciutadans, representants de col·lectius socials i autoritats, amb participació de grups locals de danses i balls populars. L’acte s’iniciarà amb el parlament institucional de la Sra. Alcaldessa, seguit de les ponències de Jose Manuel Fernández Ros, Fernando Rodríguez Serres i Jose Vicente Bataller. Després es realitzarà el Nomenament oficial del càrrec de Cronista de la ciutat de Carcaixent al Sr. D. Bernardo Darás Mahiques.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here