Compromís vigilarà que el Consell no prorrogue les concessions sanitàries privatitzades

0
206

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat que des de la seua formació, “vigilarem el compliment de la promesa del president de no fer pròrrogues a les concessions sanitàries perquè nosaltres apostem per un model sanitari públic i de qualitat, on els recursos que pose l’administració siguen eficients i que els beneficiaris i els beneficis siguen la bona atenció als pacients”.

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha assegurat aquest dijous que no hi haurà “cap tipus de pròrroga” ni noves concessions en gestió sanitària a la Comunitat. Així mateix, ha garantit que els valencians seguiran tenint “una sanitat universal, pública, gratuïta i de qualitat”.

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions en la sessió de control al president en el ple de les Corts, després d’una pregunta formulada pel portaveu de Compromís, Enric Morera, sobre si la Generalitat té previst realitzar alguna pròrroga o nova concessió de gestió sanitària abans que acabe aquesta legislatura. «Ens preocupa que acaben destruint un element fonamental del nostre benestar com és la sanitat pública», segons Morera.

El síndic de Compromís considera que seria «bé econòmicament» recuperar les concessions perquè, segons ha assenyalat, el model ni és «positiu econòmicament, ni per a la gestió sanitària». «Tenim cinc àrees amb un model que s’ha d’acabar», ha manifestat el diputat.

Així mateix, ha advertit que des de Compromís «no anem a consentir que es faça negoci de la sanitat» i s’ha compromès al fet que «en el nou govern, nosaltres treballarem per fer eficaç la gestió pública i per recuperar la gestió».

Per la seua banda, Morera ha preguntat a Fabra si des del Consell han mantingut reunions amb el grup sanitari nord-americà Centene, «una empresa que ha deixat abandonats a Kentucky a la concessió que tenia, a més 140.000 pacients».

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella també ha preguntat per si han hagut trobades amb aquest grup, al que el conseller de Sanitat, Manuel Llombart, ha respost: «No hi ha hagut cap reunió oficial d’aquest govern amb cap grup empresarial». «Hi ha hagut alguna reunió no oficial?», ha preguntat llavors la portaveu adjunta de Compromís Mònica Oltra, qüestió a la qual Llombart no ha contestat i que contrasta amb les informacions publicades en diversos mitjans de comunicació que sí que confirmen les reunions entre l’empresa nord-americana i el Consell.

Durant el debat, Alberto Fabra ha acusat al portaveu de Compromís de defendre un model de gestió antiquat i l’ha instat a ser valent i dir als 5.600 treballadors de les concessions administratives  que es quedaran en el carrer si arriba a governar Compromís.

Des de la sectorial de sanitat de Compromís de la Ribera del Xúquer pensem que algú hauria de preparar al Molt Honorable Alberto Fabra  els parlaments perquè no fera el ridícul, ja que hauria de saber que el sistema de gestió pública de la sanitat en l’Estat Espanyol, lluny de ser antiquat, ha sigut reconegut internacionalment per ser dels millors del món i en estos moments contínua sent-ho gràcies als seus professionals i a pesar dels forts retalls i atacs del PP.

I pel que respecta als treballadors, segons un comunicat realitzat per CCOO arrel de falsos rumors (i que hui el senyor President ha confirmat l’origen i finalitat política dels mateixos) que s’estaven difonent sobre el futur dels treballadors en el cas que no es prorrogara en la Ribera la concessió administrativa en el 2018, pel sindicat s’informava que aquests serien subrogats per l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors i, per tant, continuaran treballant governe el PP o governe Compromís.

Vicent Ginestar
Coordinador sectorial sanitat
de Compromís Ribera del Xúquer

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here