El Subdelegat del Govern es reuneix amb la Junta de Seguretat d’Alberic

0
318

L’Ajuntament d’Alberic va acollir el passat divendres una reunió de la Junta Local de Seguretat, que va estar presidida per l’alcalde Antonio Carrataà, a la que assistiren el Subdelegat de Govern, Luis Santamaría Subdelegat de Govern Ruiz, representants de la Policia Autonòmica, Guàrdia Civil i Policia Local, per a tractar temes referits a la seguretat de dels actes que componen el programa faller del 2014.

 Segons Carratalà, «es continuarà en la línia dels últims anys, que van contribuir a reduir notablement els incidents haguts antany.»

 El Subdelegat del Govern, ha mostrat el seu suport i col·laboració amb l’Ajuntament, brindant l’ajuda necessària, perquè estes festes falleres, transcorreguen amb total normalitat. Així mateix, ha proposat a l’alcalde, «que impulse l’elaboració d’un Pla de Seguretat Municipal, un document estratègic que ser-visca com guia d’actuació per a este Ajuntament d’Alberic i les seues àrea de seguretat i protecció, en el que es duga a terme un tractament pròxim i integral de les problemàtiques de seguretat, adequant-ho a la realitat pròpia del poble d’Alberic»

Eradicació de la violència de gènere

A instàncies del Subdelegat, s’ha acordat per total unanimitat dels membres de la Junta de Seguretat, iniciar els corresponents tràmits per a l’adhesió al protocol de col·laboració entre administracions per a l’eradicació de la violència de gènere.

Santamaría, hi ha assenyalat que el dit protocol és «un instrument específic que implica a totes les administracions i a tots els agents vinculats, als que dota d’un fil conductor en els seus actuacions«.

Carratalà, ha avançat, «que Alberic s’adherirà amb total seguretat a este protocol i que elevarà al ple de la corporació esta proposta en breu.»

«Pla Director per a Convivència i Seguretat Escolar”

Luis Santamaria, ha informat del, «Pla Director per a Convivència i Seguretat Escolar” en els centres educatius, que pretén respondre de manera coordinada i eficaç a les qüestions relacionades amb la seguretat de xiquets i joves en l’escola.

Per a això es posa a disposició dels responsables de la comunitat educativa, equips directius, orientadors escolars, personal docent i Ampas, els coneixements tècnics i la col·laboració d’experts policials per a la prevenció, detecció i solució d’actes delictius que puguin produir-se en el seu entorn i que afecten qualsevol dels agents que intervenen en el procés educatiu

Carratalá, ha mostrat el seu interès i preocupació per tot el que es refereix a la comunitat educativa i ha informat del bon treball que es du a terme a través de la Comissió Municipal d’Educació i Escolarització.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here