Les Maries d’Alzira fan la Crida més emotiva i espectacular dels últims 125 anys

1
414
Maria Esplugues i Maria Nácher en la Crida

La Crida del 125 aniversari passarà a la història com la més emotiva, espectacular i multitudinària a la que han contribuït dos joves alzirenyes, Maria Esplugues i Maria Nácher amb els seus sentits discursos des del balcó de l’Ajuntament i l’himne cantat per Juan Ramon i els milers de fallers i falleres congregats davant la històrica Casa Consistorial. A moltes falleres i a més d’un veterà faller, curtits en desenes de crides, els ha escapat mé d’una llàgrima.

Maria, la major, els deia a l’Alzira fallera; «un any més Alzira es transforma en una ciutat plena d’alegria, soroll i de color, però enguany més que mai hem de gaudir nostra festa amb intensitat celebrant com cal els 125 anys d’història de les nostres falles».

Abans la menuda Maria havia encés el cor a tota la plaça; «a partir de hui comença la festa que els fallers grans i xicotets portem dins l’ànima passejant pels carrers, viscam amb més força que mai la festa».

L’alcaldessa d’Alzira havia entregat ja la clau de la ciutat a les dos maries més felices de la terra perquè obriren les històriques falles. Un castell de focs d’artifici presenciat per milers de fallers de totes les comissions tancà la Crida del 125 aniversari.

Camí Nou i Plaça Alacant ninos indultats

El jurat de la JLF ha indultat els ninos presentats per Camí Nou en falles infantils i per la Plaça Alacant en falles grans.

Plaça Malva i Tulell premis llibret

En format menut la falla Tulell Avinguda ha guanyat el premi al llibre, mentre en format gran, una vegada més ha recaigut en el falla Plaça Malva. Caputxins ha fet la millor portada.

Format menut

1) Tulell-Avinguda

2) La Gallera-Horts dels Frares

3) El Mercat i Pintor Andreu

Format gran

1) Plaça Malva

2) Caputxins

3) Plaça del Forn

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here