El PP i el PSD voten en contra de publicitar les nòmines dels regidors de Carcaixent

4
304

L’equip de govern de Carcaixent va votar en el ple del passat dijous en contra d’una moció del regidor Carles Albert, on es demanava entre altres coses que es feren públiques les nòmines dels 21 regidors de la corporació i es retransmeteren els plenaris.

Una vegada més, l’equip de govern de Carcaixent es mostra en contra de prendre mesures encaminades a fomentar la participació ciutadana i a fer públiques determinades informacions de l’Ajuntament. En aquest sentit cal recordar que en els últims 3 mesos l’equip de govern també s’ha oposat a elaborar un reglament de participació ciutadana, a publicitar l’esborrany dels pressupostos municipals i a permetre que els ciutadans de Carcaixent puguen participar en l’elaboració d’aquests pressupostos per a l’exercici 2014.

Per a Carles Albert l’accés a la informació pública i les normes de bon govern han de ser els eixos fonamentals de tota acció política. Només si se sotmet a examen l’acció dels responsables polítics i si els ciutadans poden conèixer com prenem les decisions que els afecten, baix quins criteris els prenem i com gastem els diners públics; es podrà parlar d’una societat crítica, exigent i participativa. L’augment de la desafecció ciutadana respecte a les institucions i les organitzacions polítiques que les governen haurien de ser motius més que suficients per a donar un canvi de rumb. Però en aquest sentit es veu clarament com l’equip de govern prefereix no adoptar aquestes mesures i continuar amb la seua línia de com menys es sàpiga millor.

En la línia d’obscurantisme habitual que envolta la gestió de l’equip de govern també s’han oposat al fet que es publiquen les assignacions que reben els grups polítics, que es publiciten les actes dels òrgans de govern, que es retransmeten tant online com en diferit els plenaris així com que es facen públiques les diferents activitats i subvencions realitzades per l’Ajuntament, tals com a festes, compres, activitats infantils, esportives, culturals i educatives, subvencions concedides a totes les entitats locals, publicacions realitzades per l’Ajuntament, anàlisi d’aigua, … perquè així qualsevol veí puga consultar la despesa que ha comportat una determinada activitat així com el dia a dia municipal.

També cal destacar que dins del pla d’economia sostenible de l’any 2010 l’Ajuntament de Carcaixent va realitzar la compra d’un equip per a poder gravar el ple municipal. A dia d’avui, aquest equip que va costar al voltant de 40.000€ no ha sigut utilitzat encara i en dates recents s’ha constatat que no funciona. Com en el moment de comprar l’equip no es va comprovar si funcionava o no, la garantia que es va donar a la compra d’aquest equip ha vençut; i a hores d´ara s´ha constatat que l´equip no funciona, per tant la reparació l’hauran d’assumir les arques municipals.
Per a finalitzar, el regidor Carles Albert afirma que continuarà lluitant i presentat més propostes encaminades a potenciar la participació dels ciutadans en la vida municipal i a presentar iniciatives que redunden en una major transparència política. En aquest sentit, Carles Albert porta des de fa diversos mesos fent pública una còpia de la seua nòmina de regidor, perquè així tots els veïns del municipi que ho desitgen puguen conèixer els ingressos que rep del consistori i per què conceptes rep aquests ingressos.

4 Comentarios

  1. Senzillament increible. Es dificil imaginar el per qué no es pot fer. No podem no més que sospitar coses ben fortes…Si no es així, ¿ quines son les raons? Si ton tan justificades, ¿les volen explicar?. Senzillament increible, antic, vergonyos, poc o gens democràtic, ofensiu per als ciutadans…

  2. Es molt sencill carcaixentí…. publicar les seues nomines sería la pitjor propaganda electoral que es podríen fer a ells mateix.. a mes a mes de que sabriem que complements i demés «extres» ens sablen mensualment als contribuents… no van a tirar-se pedres a la seva propia teulada…!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here