EUPV i CCOO insten a defensar l’ensenyament públic a la Ribera

0
340

Els col·lectius d’EUPV de la Ribera han mantingut una reunió amb representants de la federació d’ensenyament de CCOO.PV per conèixer les seues propostes de resistència a la LOMCE .
Des que va començar la crisi, les polítiques d’austeritat s’han anat sobreposant les unes a les altres. Però, ha sigut el ministre José Ignacio Wert, el que amb la reforma educativa de la LOMCE, està provocant el desmantellament de l’ensenyament públic: les conseqüències de l’aplicació de la reforma educativa són un retrocés per a l’Educació Pública i suposen una tornada al model educatiu, elitista i segregador d’èpoques passades que condemnarà a diverses generacions al fracàs escolar i social.
Des d’EU i FE CCOO. PV creiem que l’escola és un bé col·lectiu i retallar l’educació pública implica hipotecar el futur dels nostres xiquets i joves, així com més privatització i més desigualtats socials. Cada volta hi ha menys inversió i menys recursos, totes les accions del govern autonòmic i central van encaminades a reduir l’espai i influència de l’educació pública en la nostra societat. Estem, per tant, davant l’agressió més forta contra l’escola pública i contra el valencià a la nostra recent història democràtica.
A banda de tots els problemes per la falta d’inversions en molts centres educatius de la comarca, les greus retallades en tots aquestos anys s’han consolidat i per al curs que ve damunt es preveu suprimir unitats d’ensenyament infantil i de primària a Ribera Alta i Ribera Baixa.
Per a EU i la FE CCOO. PV ni l’escola que vol la LOMCE, ni l’escola que vol l’Administració educativa autonòmica són la nostra escola. L’escola que volem és l’escola de totes i de tots i, enfront d’aquesta imposició no és possible la resignació i animem la resistència activa per tombar-la. Per aquest motiu, des d’EU donarem suport a totes les iniciatives i accions que des de la comunitat educativa, dels sindicats i entitats front a aquest atac a l’ensenyament públic i al valencià. Hem de dir prou, i rebel·lar-nos davant un PP que està arrasant tot el sector públic i amb les seues polítiques s’està atacant frontalment l’educació pública, la nostra llengua i la nostra cultura.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here