La falla Sant Joan d’Alzira recorda en un llibre els seus 75 anys d’història

1
351
Francesc Nácher i Ignacio Ríos

Aurelià Lairón
Portada del llibre

L’historiador alzireny Francesc Nácher ha sigut l’autor del llibre del 75 aniversari de la falla Sant Joan, la més antiga d’Alzira que ha estat presentat esta nit a la Casa de la Cultura.

El president honorífic de l’històric aniversari, Ignacio Ríos ha recordat els orígens d’esta comissió fundada per set joves d’Alzira l’any 1939 que compartiren «una gran il.lusió en una època tan difícil com la postguerra». Ríos ha manifestat davant les falleres majors infantils d’Alzira i de Sant Joan i del vicepresident de la JLF, «nosaltres hem arreplegat l’esperit dels set joves i hem fet una rèplica de la primera falla».

En l’acte han intervingut, a més, el cronista oficial Aurelià Lairón,que ha recordat algunes anècdotes com una crítica a l’Ajuntament davant l’abundància de rates a Alzira i el regidor de Festes Rafael Fita que ha ficat el punt i final felicitant a la comissió més antiga de la ciutat.

1 Comentario

 1. Hola.
  Vaig estar present, amb la meua dona y la sogra, i em va posar el presentador el cor en un puny, quan vaig veure que s’emocionava i es posava nerviós a l’explicar la temàtica del llibre.
  Tenim a Alzira moltes falles i amb gent disposada a donar i posar ànima i cos defenent estes.
  Les hores que es deu d’haver ficat, sobretot Francesc Nácher, amb la creació i muntatge del llibre ja són dignes d’elogi i si se li unix que el resultat és positiu tan sols puc dir que perfecte.
  La meua sogra va ser la Segona Fallera Major d’esta falla, a part d’haver sigut fallera des de la seua creació i son pare el que va fer l’himne de la falla. Esta falla ha tingut uns detalls impressionants amb ella, la qual cosa diu molt en favor seu per a esta comissió.
  Amb gent així les falles milloren la seua imatge entre la població.
  Seguir així.
  Una salutació i un abraç a tots.
  Pasqual Martí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here