Bromera ressuscita el mític detectiu Philip Marlowe

0
209

John Banville, sota el pseudònim de Benjamin Black, ha ressuscitat el mític investigador privat que Raymond Chandler va crear. Gràcies al repte que li van plantejar els hereus de l’escriptor nord-americà, el detectiu Philip Marlowe és el protagonista de la nova novel·la que Banville/Black ha escrit amb veu de Chandler i que el 27 de febrer es llança a nivell internacional. Precisament és la data en què arriba també a les llibreries l’edició de Bromera, de la col·lecció «L’Eclèctica», i també l’edició en castellà d’Alfaguara.  

«Llegeixo Chandler des que era adolescent i ha estat un repte emocionant intentar escriure amb la seva veu», explica John Banville. Alhora, La rossa dels ulls negres incorpora també trets de l’estil de Black: «Des del principi vaig decidir que evitaria repetir com un lloro la veu de Chandler, però sí que faria alguna referència a allò que crec que és l’esperit dels seus llibres. […] Sento que no he traït Chandler».

La rossa dels ulls negres ens presenta el detectiu Philip Marlowe que mira distret per la finestra del despatx quan, de sobte, la seva atenció queda atrapada per una dona sensual que travessa el carrer. Ignora que aquesta noia esvelta, de cabells rossos i mirada de color negre, no solament el farà caure rendit als seus encants des del moment que entri a la seva oficina, sinó que també l’embolicarà en una investigació en què arribarà a sentir-se com un titella. Torbat pel  seu atractiu, Marlowe accedeix a esbrinar què ha passa amb un tal Nico Peterson, que aquesta rica hereva d’una empresa de perfums assegura que és el seu amant, ara desaparegut. Amb pocs detalls més, comença una recerca lligada a gàngsters, tràfic de drogues i sicaris mexicans, on també descobrirà personatges del seu passat.

Benjamin Black és el pseudònim amb què John Banville (Wexford, Irlanda, 1945) ha esdevingut un referent en el gènere de la novel·la negra. Banville ha obtingut alguns dels guardons més prestigiosos en llengua anglesa. Amb La rossa dels ulls negres ja són vuit els títols que ha publicat a Bromera com a Black, a més de diverses novel·les signades com a John Banville.

Segons la crítica, el repte de continuar el llegat de Raymond Chandler donant vida al mític detectiu Philip Marlowe ha estat superat amb escreix:

«Raymond Chandler deu somriure allà on sigui […]. La història és fantàstica, però el que em va deixar bocabadat és la manera com John Banville va captar l’efecte acumulatiu que la prosa de Chandler tenia en els lectors. […] M’ha agradat molt aquest llibre. Ha estat com si entrés a l’habitació un vell amic que tenies assumit que havia mort.» Stephen King

«La seqüela feta anteriorment empal·lideix en comparació amb la perfecta recreació de Black. […] El misteri està molt ben traçat i, a més, Black l’eleva més enllà del mer homenatge amb una injecció plausible d’emoció amb la seva ploma ferida.» Publishers Weekly

«És irresistible quan Banville fa de Chandler –un cop doble de misteri–. Costa creure que algú es pugui sumar a Chandler i obtenir bons resultats. Però Banville ho fa perfectament.» Richard Ford

«Black ofereix un elegant homenatge a Raymond Chandler […]. Era una partida difícil de jugar, però Black fa tots els moviments correctes. Gran diversió per a chandlerians.» Booklist

«Aquesta última encarnació del detectiu de Chandler té un gran atractiu per als seguidors de Chandler i Marlowe, però els nouvinguts a la història d’un dels primers grans investigadors privats de la novel·la negra trobaran també molt per gaudir aquí.» Library Journal

Si vols més informació, pots posar-te en contacte amb el Gabinet de Comunicació d’Edicions Bromera (a/ Marta Estrelles) a través dels telèfons 962 459 705 i 661 936 247 o de l’a/e comunicacio@bromera.com. Enllaços: Imatge de la coberta / Fitxa del llibre

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here