Maduixa Teatre de Sueca conseguix un premi europeu al Millor Espectacle de Teatre Infantil

0
419

Els valencians Maduixa Teatre reben el Premi al Millor Espectacle de Teatre Infantil de la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes (FETEN) amb la seua última creació ‘DOT’. L’espectacle, escrit i dirigit per Juan Pablo Mendiola i amb la direcció coreogràfica de Mamen Garcia i que va ser estrenat el passat mes de novembre en Sueca, ciutat resident de la companyia, és una obra que combina la música, el teatre i la dansa amb les noves tecnologies, oferint un trencaclosques màgic on tot és possible. FETEN és un dels principals llocs d’encontre entre professionals del sector escènic i en el que enguany han participat 70 companyies procedents de 7 països amb espectacles de gran qualitat. “Per a nosaltres és un privilegi rebre este premi en un certamen tan consolidat com és FETEN i estem realment emocionats perquè açò suposa un reconeixement al treball realitzat per un gran equip – afegeix Joan Santacreu, creador i alma matter de la companyia–. Este guardó ens anima a continuar fent allò que ens agrada i ens ompli d’optimisme en estos moments tan difícils també per al món de les arts escèniques. No és la primera vegada que Maduixa Teatre ha sigut premiada en esta Fira de Teatre Infantil Europea, la més important d’Espanya i on més de 400 programadors nacionals i internacionals acudeixen per veure en directe les millors propostes teatrals del moment. En 2012, el seu espectacle ‘Consonant’ va rebre una menció especial per la seua qualitat en l’aplicació de la tecnologia. I és que, tal i com explica el gerent de Maduixa Teatre, Joan Santacreu, “nosaltres cuidem molt l’aplicació de les tecnologies en les nostres creacions perquè pensem que són fonamentals per atraure al públic més menut i a més, ens permeten donar llum, color i aconseguir les atmosferes que busquem en escena”.
La companyia es troba en estos moments immersa en una gira per França representant un altre dels seus exitosos muntatges, Ras!, també reconegut amb el ‘Premi FETEN del jurat en 2010’, guanyador de sis ‘Premis Abril 2012 al Millor Espectacle Infantil Teatres de la Generalitat Valenciana’, i que ha realitzat més de 600 representacions per Espanya, França, Itàlia, Noruega i Luxemburg.
‘DOT’ està inspirat en l’univers de l’artista nord-americà Sol LeWitt
‘DOT’ pren com a punt de partida l’estimulant treball de l’artista plàstic nord-americà Sol LeWitt, considerat un dels precursors de l’art conceptual, que busca estimular el públic amb la bellesa plàstica de la posada en escena. Prenent com a punt de partida una enorme paret blanca, Dot i Laia, els dos protagonistes, emprenen un viatge en el qual, amb un poc de màgia i molta imaginació, aniran unint punts per aconseguir un llenç ple de color.
Adreçat a xiquets i xiquetes a partir de 4 anys i al públic familiar en general, ‘DOT’ ha captivat el jurat de FETEN i ha fet les delícies dels més menuts que han omplit el Centre Municipal Integrat Pumarín de Gijón el passat dimarts 18 de febrer, quan va tindre lloc la representació. El divendres, en la gala de clausura de la 23a edició de FETEN, un representant dels suecans Maduixa Teatre va rebre emocionat el premi, un guardó que se suma als diversos reconeixements d’esta troupe d’artistes i que ja va camí de França i Holanda abans de tornar de nou a Espanya, on començarà la gira de ‘DOT’ dins del Circuit Nacional de Dansa. Seguidament, ‘DOT’ ja té previst visitar Toledo, Igualada, Calahorra, Tenerife, Castelló, Alcoi, Leioa, Málaga, Albacete i Múrcia, entre d’altres ciutats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here