La Biblioteca Municipal de Sueca obri les portes després «d’un viatge llarg i dolorós»

0
426

En el nou edifici s’han respectat molts dels elements de l’edifici original, l’antic Molí Fariner

La nova Biblioteca Pública de Sueca és ja una realitat. Ahir a la vesprada va tindre lloc la seua inauguració per part de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; i el regidor de Cultura i Biblioteques, Josep Navarro. A l’acte va assistir també una gran representació de la corporació municipal actual, així com d’anteriors corporacions que han intervingut en el projecte, iniciat en la legislatura compresa entre els anys 1999 i 2003; i més d’un centenar de ciutadans que van acudir per a visitar per primera vegada la nova Biblioteca. Després de diverses fases de construcció, va ser l’any 2010 quan es va decidir emprendre una última i definitiva amb la qual concloure un edifici molt demandat pels ciutadans i ciutadanes de Sueca.

En la seua intervenció, el regidor de Cultura, Josep Navarro, va fer al·lusió als problemes que s’ha trobat el projecte en els últims anys “el viatge ha sigut llarg i dolorós. Van passar mesos i mesos fins que a poc a poc hem anat veient la llum. Personalment, no em penedisc de cap de les decisions que hem pres. Tots, absolutament tots els canvis, s’han fet per a guanyar terreny i millorar el servei als usuaris”. Navarro, després d’agrair a totes les persones que d’alguna manera han col·laborat en el projecte, així com als usuaris per la seua paciència, va expressar la seua satisfacció per estar vivint el dia més important de la seua vida política “ha estat un honor poder parlar-vos hui des d’ací. Moltes gràcies a tots i disfruteu d’esta joia”. L’alcalde de Sueca, per la seua banda, es va referir també a la nova Biblioteca com la “joia de la corona. En poc de temps, i gràcies a l’esforç de tots els ciutadans i ciutadanes de Sueca, hem pogut inaugurar les noves dependències de la Policia Local, la pista esportiva “Les Oliveretes” i el Casa Jove. Hui em ve a la ment un dita popular que diu: ‘tot el que costa, val’. Ha sigut molt el que ha costat poder inaugurar hui esta meravella arquitectònica, però ha merescut també moltíssim la pena. Disfruteu d’ella”.

Les noves instal·lacions, ubicades en l’antic Molí Fariner, compten amb una superfície de, aproximadament, 1.300 metres quadrats distribuïts en quatre plantes. En la planta baixa trobem el hall d’entrada, una zona de control, l’hemeroteca, una sala multimedia per a l’ús de noves tecnologies, una sala destinada a primers lectors i la zona de préstec de llibres per a adults. En la primera planta es troba l’espai de direcció i administració; una zona per a realitzar treballs en equip; un saló d’actes amb capacitat per a 34 persones assentades; i la sala Nicolau Primitiu, un espai que conté el patrimoni bibliogràfic de l’Ajuntament de Sueca, tant el que estava en l’anterior Biblioteca Municipal com la part més significativa, de contingut històric i geogràfic, dels volums que es trobaven a la sala de Juntes de l’Ajuntament. En la segona planta s’ubica la sala de reprografia; una zona de treball intern; la sala de consulta per a adults, on es poden trobar representades totes les temàtiques del coneixement humà; la secció local, que acull un ampli ventall de documents, etc. que representen tot el que Sueca produïx i ha produït en el temps dividit en zones: hemeroteca, biblioteca, documents sonors, documents gràfics, audiovisuals i objectes que representen l’actitud, sensibilitat o activitats del món empresarial, administratiu o econòmic en general. També en la segona planta s’ubica la consulta d’adults. I, finalment, en la tercera planta es troba una sala d’estudi amb capacitat per a 55 persones.

Les noves instal·lacions de la Biblioteca Pública han intentat conservar tots els aspectes històrics originals de l’antic edifici, com les columnes de ferro; les parets en rajola de caravista; el sostre de la tercera planta; el sòl de fusta del primer pis; l’escala de ferro, que serà utilitzada com a eixida d’emergència; i l’eix original del molí, que es troba en la planta baixa.

La nova Biblioteca Pública de Sueca compta a més amb 46 ordinadors, alguns d’ells amb unes característiques especials, com els tres adaptats per a persones amb minusvalidesa en extremitats superiors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here