Obert el termini d’inscripció per als horts urbans i cessió de terres en Sueca

0
389

Des del Consell Agrari de Sueca es vol recordar que encara contínua obert el termini d’inscripció, tant per a les sol·licituds d’adjudicació de l’ús d’horts urbans en el municipi, com per al banc de cessió de l’ús de terres a tercers que, per diversos motius, no puguen ser mantingudes en adequades condicions de manteniment, explotació i ornat. Les dos inscripcions hauran d’efectuar-se en les oficines del Consell Agrari, ubicades en el carrer Cullera 15, en horari de 8 a 14 hores.

“La posada en funcionament dels horts urbans, que recordem no suposa cap arrendament, té com a objectiu complir un servei socioeconòmic, agroambiental i d’ocupació del temps lliure, per a aquell sector de la població i entitats de Sueca que complisca determinats requisits. Les parcel·les que es destinen a este ús seran exclusivament de cultiu agrícola per a l’autoconsum”, ha explicat el president del Consell Agrari i regidor d’Agricultura, Dimas Vázquez.

Respecte a la cessió de l’ús de terres a tercers, la finalitat és que tots aquells propietaris o titulars de terres, que per diferents motius no poden treballar-les, cedisquen el seu ús en precari a tercers que estiguen disposats a fer-ho i a mantindre-les en òptimes condicions, evitant-se així l’impacte visual i mediambiental que provoquen els camps sense ús, plens de males herbes i en evident estat d’abandó. Esta cessió de terres no suposa, en cap cas, un contracte d’arrendament, ni encara menys, un canvi de titularitat, ja que en tot cas el titular del camp continuarà mantenint els seus drets sobre este, limitant-se únicament el Consell Agrari a posar en contacte a les dos parts interessades.

Vázquez facilitarà des del Consell Agrari un model de contracte en precari, a fi d’evitar malentesos entre les parts, en el qual s’arreplegaran totes les condicions i obligacions perquè cap de les dos puga veure perjudicats els seus drets i interessos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here