El Consorci de la Ribera convoca un concurs d’idees de creació audiovisual

0
257

Un projecte europeu premia amb 1.500 euros al millor guió original en anglés sobre Protecció Civil
El projecte europeu SEE, en el qual participa el Consorci de la Ribera (format per les mancomunitats de la Ribera Alta i Baixa), convoca un concurs d’idees per a joves

El Consorci de la Ribera convoca un concurs d’idees de creació audiovisual que premia amb 1.500 euros al millor guió original en anglés sobre una temàtica concreta: la protecció civil en casos de catàstrofes naturals; i amb 500 euros al segon finalista. El guió pot ser de ficció o documental, ha d’estar en anglés i s’ha de presentar en format de vídeo sinopsi: és a dir, un vídeo d’un màxim de 6 minuts per a presentar el tema. Pot ser un monòleg-història, una entrevista o un altre tipus de format i els participants han de tindre edats compreses entre els 18 i els 28 anys. Segons el President del Consorci, Juan Ignacio Barrachina, la finalitat és conscienciar els joves sobre el tema de la prevenció de desastres naturals i del paper dels serveis de protecció civil.
Las bases del concurs, en anglés, es poden consultar en l’enllaç següent http://www.seeproject.eu/contest/
Aquesta iniciativa està emmarcada en el projecte europeu SEE (Safeguarding Educational Environment) http://www.seeproject.eu, del programa ECHO, que té com a finalitat la creació d’una plataforma web de protecció civil amb recursos orientats a l’educació i la formació d’estudiants, voluntaris, escoles i professionals per a una millor reacció i actuació en cas de desastres naturals i emergències. Entre estos recursos, la web contindrà un canal de televisió «online», cursos i jocs per a formar als diferents col·lectius i contribuir a la prevenció i mitigació de riscos en situacions extremes a través de la protecció civil. La finalitat és que esta plataforma siga oberta i participativa i s’alimente de les aportacions i continguts elaborats pels col·lectius d’experts involucrats en este tipus de catàstrofes (bombers, policies, personal sanitari, Creu Roja, etc.).
El projecte SEE està inclòs en el programa European Civil Protection de la Unió Europea, té una durada de 24 mesos i en ell participen entitats d’Espanya, Itàlia, Grècia, Romania i Bulgària.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here