PSPV, Compromís i EU volen que Alzira done suport al recurs que defensa l’autonomia local

0
344

Els grups municipals de PSOE, Compromís per Alzira i EU proposen a l’Ajuntament d’Alzira la seua adhesió al recurs que s’interposarà davant el Tribunal Constitucional en defensa de l’autonomia local
Ho han fet sol·licitant un Ple Extraordinari per a tractar aquest tema i diverses mocions de l’oposició que la Sra. Bastidas es nega incloure ple darrere ple. Des dels ajuntaments de tot l’Estat s’està duent una iniciativa en defensa del municipalisme que mai s’havia fet: que una setena part dels municipis (que representen 1/6 part de la població) presenten un recurs d’inconstitucionalitat per defendre l’autonomia local i els serveis municipals essencials.
Alzira, 14 de febrer de 2014.

Des del passat 31 de desembre de 2013 està en vigor la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local.

Amb aquesta llei, estan en joc part dels serveis públics de la nostra ciutat – residències, escoletes, la piscina coberta, Alzira Ràdio, etc.- donada la “reestructuració” de les competències i serveis a prestar pels Ajuntaments i a la que han d’adaptar-se al llarg de 2014 i 2015.
Segons Isabel Aguilar, portaveu del PSOE a Alzira «és una llei regressiva que va a provocar que els ajuntaments no tinguen capacitat per a resoldre els problemes dels ciutadans des de la proximitat i des de el coneixement de les demandes ciutadanes» per tant «no volem ajuntaments que siguen meres oficines administratives baix la tutela del ministre de torn, d’ahí que plantegem el conflicte en defensa de l’autonomia local perquè entenguem que la llei que s’aprovà en desembre de l’any passat lesiona greument el principi constitucional d’autonomia local».
Diego Gómez, portaveu del grup municipal Compromís per Alzira, recorda que “estem a l’espera que els serveis tècnics de l’Ajuntament realitzen informes específics sobre aquesta qüestió així com li hem demanat a l’Alcaldessa que informe sobre quines competències i serveis van a mantindre i quins no”.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “la reforma local suposarà menys serveis i més retallades en el que és de totes i tots. I, fins ara, el PP i la Sra. Bastidas han mirat cap a altre costat, com si la cosa no anara amb ells. Cal una resposta àmplia des de les entitats més pròximes a la ciutadania per a defensar allò públic.”

Els tres portaveus, Isabel Aguilar (PSOE), Diego Gómez (Compromís per Alzira) i Iván Martínez (EUPV Alzira) consideren que l’Ajuntament d’Alzira cal que s’adherisca a aquest recurs que s’ha acordat pels mateixos grups polítics amb representació a Madrid perquè el que pretén el PP amb aquesta llei és allunyar a l’Administració del ciutadà, llevant-li competències i recursos als Ajuntaments i donar més poder a les Diputacions, que no són organismes de democràcia real.

PSOE Alzira
Grup Municipal Compromís
EUPV

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here