300 alumnes de Primària d’Alcúdia presencien L’Òpera dels tres cerdets

0
330

Aquest matí més de 300 alumnes dels cursos de 1r, 2n i 3r de Primària de tots els col·legis de l’Alcúdia s’ho han passat d’allò més bé amb la Ópera de los tres cerditos, la qual ha tingut lloc a la Casa de la Cultura.

Es tracta d’un espectacle musical dirigit per Carles Amat que va tindre un gran èxit en la seua estrena l’any 2005 i en les temporades posteriors. I és que es tracta d’una obra infantil molt singular, ja que utilitza com a vehicle el conegut conte Els tres porquets per a posar davant l’alumne una vertadera i completa representació operística.

Aquesta òpera infantil, la qual compta amb una divertida escenografia d’Alexander Herold, té un únic acte i trames acompañades de quatre cantants lírics i la música en directe d’un pianista. A més, aporta una nova versió del conte popoular amb un argument acompanyat d’una vintena de melodies del gran mestre Amadeus Mozart, com ara Don Giovanni, La flauta mágica, Le nozze di Figaro o La Clemenza di Tito, que els alumnes han anat escoltant de forma molt entretinguda al llarg de l’obra.
No hem d’oblidar que, mitjançant aquest òpera, es poden aconseguir molts objectius didàctics entre l’alumnat a qui va dirigida, com ara apropar-los a la música clàssica, proporcionar-los una primera experiència operística o informar-los sobre l’òpera en general i la seua importància cultural.

En definitiva, els nostres xiquets i xiquetes s’han pogut divertir i aprendre alhora amb aquesta captivadora i educativa nova trama del conte popular que ja coneixien.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here