El trenet del 150 aniversari arranca este cap de setmana amb una xerrada i una visita guiada

0
188

L’Associació cultural Carcaixent m’Agrada ha organitzat un seguit d’actes per a celebrar els 150 anys del trenet Carcaixent-Gandia-Dènia. 

Enguany es celebra una efemèride molt important en la història de Carcaixent i en el seu imaginari col·lectiu. El 8 de febrer de 1864, amb el viatge inaugural del tramway entre Carcaixent i Gandia es posava en marxa una infraestructura que condicionaria la vida dels veïns i veïnes de Carcaixent i la pròpia fisonomia del poble durant més de 100 anys. Un tren, amb vagons sobre rails, però sense locomotora, que es desplaçava estirat per haques i rossins. La línia, tot i que no va ser rendible en un primer moment, seria anys després, ja amb trens a vapor, allargada fins a Dénia, convertint Carcaixent en un nus de comunicació bàsic per al transportar de la taronja rumb a Europa.

Per això des de “Carcaixent m’agrada”  hem decidit que les activitats que programarem  al llarg del 2014, se centraran  en el 150 aniversari de la posada en marxa de la línia de ferrocarril Carcaixent-Gandia.

I començarem el proper dissabte 8 de febrer amb una xarrada sobre la història de la línia a càrrec dels historiadors José Manuel Fernández, Fernando Rodríguez i Josep Vicent Bataller, autors del llibre Una aproximació al ferrocarril de via estreta Carcaixent-Dénia (2003).

La següent activitat serà justament l’endemà, el diumenge 9 de febrer, i consistirà en una visita guiada pel traçat urbà del ferrocarril a càrrec, entre d’altres, Josep Vicent Bataller, José Manuel Fernández  i de Paco Agulló, un entusiasta del trenet, que ens contaran la part més humana de la seua història. Eixe dia esperem que ens conteu les vostres vivències al voltant de la vieta.


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here