Castellano encén la polèmica del valencià mentre diu a Alzira que «és un vehicle d’unió i no de confrontació»

0
137
Castellano s’ha mossegat hui la llengua a Alzira

El conseller de Governació i secretari general del PP, Serafin Castellano que ha encés la polèmica sobre el valencià arran la publicació del nou Diccionari Normatiu per l’AVL, ha reconegut a Alzira que la llengua dels valencians ha de ser «un vehicle d’unió i no de confrontació» i que ell defensa «les nostres senyes d0identitat i l’article 6 de l’Estatut».

Preguntat pels mitjans de comunicació sobre una possible desaparició de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), el conseller i dirigent del PP ha manfiestat que «no desapareixerà» en considerar que «és un organisme que contempla l’Estatut d’Autonomia».

Després d’ insistir en que a la Comunitat Valenciana «no es parla altra cosa que no siga el valencià», el conseller es troba a l’espera de l’informe que emetrà el Consell Jurídic Valencià que ja ha avançat que la competència sobre el valencià és de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que va sorgir d’un pacte entre Zaplana i Pujol per despolitizar la problemàtica de la llengua.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here