La jove d’Almussafes Marta Benavent serà, als 16 anys, europarlamentària per unes dies

0
324

Amb tan sols 16 anys, Marta Benavent Hervás, estudiant de primer de Batxillerat en el Col·legi Bilingüe la Devesa de Carlet, podrà viure una experiència educativa inoblidable. Del 28 de febrer al 3 de març, la jove representarà a la Comunitat Valenciana en la XIV Sessió Nacional del Model de Parlament Europeu, junt amb altres tres companys del seu mateix centre educatiu.

Un treball d’investigació centrat en “Les llengües europees en perill d’extinció i la diversitat lingüística en la Unió Europea”, així com la seua capacitat d’oratòria a l’hora de debatre temes d’actualitat i argumentar mocions, li han favorit a Marta la seua selecció, entre tot l’alumnat dels centres participants, per a representar a la Comunitat Valenciana en la sessió nacional.

Del 28 de febrer i fins al 3 de març, l’estudiant i tres els seus companys, que també cursen primer de Batxillerat en la Devesa: Germà Nogués i Álvaro Martínez, els dos de Carlet, i Carme Ribes, d’Alberic, formaran part de la catorzena Sessió Nacional del Model de Parlament Europeu, que se celebrarà en el Congrés dels Diputats de Madrid.

El programa educatiu «Model de Parlament Europeu» (MEP) es desenrotlla a Europa des de l’any 1994 amb l’objectiu de familiaritzar els estudiants d’entre 16 i 17 anys de primer de Batxiller i primer de cicles formatius de grau mitjà de tota Espanya amb el funcionament tant de la Unió Europea com d’un parlament. Enguany han participat un total de 34 centres educatius, dels que tan sols 17 han sigut seleccionats, sent la Devesa l’únic de la Comunitat Valenciana que s’ha guanyat un lloc.

“La participació en este projecte m’ha permés tindre una major consciència de la identitat europea i del debat parlamentari, ja que en el Fòrum Escolar hem recreat sessions parlamentàries, en les que hem pogut debatre i aconseguir consensos sobre temes d’actualitat amb els alumnes del col·legi Jules Verne”, explica Marta.

A Marta li encantaria convertir-se en una de les millors “parlamentàries” de la Sessió Nacional, per a poder representar a Espanya en les Sessions Internacionals, on els estudiants debatran les conclusions finals del MEP amb alumnes de tots els països de la Unió Europea, en la ciutat europea i data que designe l’organització i que encara està per determinar.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here