EUPV rebuja la «censura» del govern de Sueca en la televisió municipal

0
264

El dret a la llibertat d’expressió «no pot ser restringit mitjançant cap tipus de censura prèvia», segons diu l’article 20.2 de la Constitució Espanyola.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de Sueca vol manifestar el seu total desacord i el més enèrgic rebuig a la censura que el govern local (Compromís, PSPV-PSOE, GISPM i Grup No Adscrit) aplica en la televisió municipal Sueca TV. Res no ha canviat des que l’alcalde Salvador Campillo (GISPM) donara l’ordre de tallar la transmissió del Ple a l’hora de les intervencions del públic el passat mes de juny.
Ha passat més de mig any des d’aquella ridícula decisió sense que les dos forces polítiques que s’autoanomenen “progressistes i d’esquerres” s’hagen pronunciat ni hagen fet res per evitar aquesta pràctica més pròpia de temps pretèrits i de règims totalitaris que d’un sistema democràtic del segle XXI. De l’alcalde Campillo tots sabem cara on es posa tots els matins. Però el silenci de les dos forces majoritàries al Govern local (Compromís i PSPV-PSOE) els fa còmplices.
EUPV de Sueca considera que tallar la transmissió de Sueca TV en el moment del torn del públic vulnera el dret constitucional “a expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l’escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció”; i a “a comunicar o rebre lliurement informació veraç per qualsevol mitjà de difusió”. L’exercici d’aquests drets a la llibertat d’expressió “no pot ser restringit mitjançant cap tipus de censura previa”, segons diu l’article 20.2 de la Constitució Espanyola.
És el poble de Sueca qui paga la televisió municipal i no les butxaques de les regidores i regidors del Govern local. Considerem que excusar-se en què el públic pregunta “per a eixir en la tele”, o prejutjar en la conveniència o no del que van a preguntar o dir, a més de ser un evident menyspreu cap a les persones, és una forma d’aplicar la censura prèvia expressament prohibida per la Constitució.
Per tot açò, des de EUPV de Sueca cridem a la reflexió de tots els grups polítics municipals, i en especial als progressistes, per a què eviten que aquesta ridícula i contradictòria situació es mantinga un dia més.

Esquerra Unida del País Valencià de Sueca 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here