El PP y el PSD de Carcaixent en contra de la participació ciutadana segons Albert

1
492

L’equip de govern de l’Ajuntament de Carcaixent (PP-PSD), segueix obstinat a posar totes les traves possibles per a impulsar la participació ciutadana a Carcaixent.
Va ser en el passat ple del mes de Gener on l’equip de govern va votar en contra de la moció presentada pel regidor no adscrit Carles Albert on es proposava que una vegada que estiga llest l’esborrany dels pressupostos municipals de 2014, aquests, es penjaren en la pàgina web municipal perquè qualsevol ciutadà, associació o entitat de la localitat pogueren a través d’un correu electrònic habilitat per a tal efecte, enviar les propostes que estimaren oportunes.
Una vegada més l’equip de govern de Carcaixent s’ha oposat a una proposta per a fomentar la participació ciutadana i la transparència.
Aquesta situació no ve de nou ja que en pocs mesos hem vist com el PP i el PSD s’han oposat a publicar l’esborrany del pressupost municipal, a aprovar un reglament de participació ciutadana i a publicar en la web municipal les actes dels plens, les comissions informatives i les juntes de govern. Per a Carles Albert, l’oposar-se a tot aquest tipus de mesures que afavoreixen una major transparència dels assumptes públics evidencia l’obscurantisme que practica el govern local.
Cinisme absolut i llavat de cara.
Així ha qualificat el regidor Carles Albert al calendari de reunions que vol implantar el govern local per a tractar d’acostar-se als veïns del municipi. El PP i el PSD mostren un cinisme absolut; ja que d’una part s’oposa a augmentar i potenciar els canals disponibles per a facilitar la participació ciutadana i al fet que hi haja més transparència en els assumptes municipals i d’altra banda pretén realitzar un llavat de cara a la seua imatge en organitzar diferents reunions amb entitats ciutadanes per a escoltar les seues propostes. Doncs bé, per a Carles Albert aquestes reunions arriben tard i manifesta que aquestes reunions haurien de realitzar-se tots els anys i no ara, justament en període pre-electoral i quan comença a visualitzar-se de forma clara i contundent l’oposició veïnal a les polítiques i a la gestió que el govern local ha realitzat en els últims anys.
Transparència total i les coses clares.
Amb aquestes paraules defineix Carles Albert com hauria de ser la forma de gestionar del govern local, però afirma que per desgràcia és tot el contrari. En aquest sentit crítica l’intent d’engany que el govern municipal està tractant de fer en atribuir-se els mèrits del descens del deute municipal de 18 a 16 milions d’euros. La realitat en aquest sentit és que el deute ha sigut possible rebaixar-la gràcies als majors ingressos derivats del “catastrazo” i de la pujada massiva d’impostos i taxes que el govern local ha realitzat en els últims anys; és a dir, gràcies a l’esforç que els ciutadans de Carca

Carles Albert

ixent han fet per a pagar aquests tributs.
Per a finalitzar, Carles Albert afirma que continuarà presentat propostes que aprofundisquen en la participació ciutadana i en què hi haja més transparència en els assumptes municipals i pregunta a l’equip de govern que perquè s’oposa a publicitar els pressupostos municipals?
Serà perquè té por que els ciutadans s’assabenten de com es gasta els seus diners?

1 Comentario

  1. Molt clar.
    Mira Carles: la meua amiga Pepa treballa fa any i mitg a Xàbia, i em parla del Conbsell dels Xiquets, i de pressupost participatius. Un vell amic i ex-company, Joan, viu a Ontinyent i parla de que tene una Carta de Participació Ciutadana, una Bustia Ciutadana, i un Consell d´Urbanisme; Mireu carcaixentins, en altres pobles, molt prop,, els veins poden veure les actes dels plenaris a les webs, mireu-le, mireu-les. I en Algemesí el meu cunyat llegeix BERCA el Butlleti d´informació municipal…i mireu, mireu en Xàtiva, en Alzira. La web de Carcaixent no afegeix cap noticia (sempre anuncis, agenda i poc més) des del 22 de gener… I están ahi mateix, al nostre costat, en aquest país en crisi, en pocs ingressos, asolats també per Zapatero, goberfnats en moltes ocassions per PP. ¿Qué serà que a Carcaixent no es possible? Açci alguns encara prediquen la transparència,la participació, ara bé per » instància». ¡Qué antic!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here