Gregori: «La qualitat dels Premis Literaris de Carcaixent ha anat a més»

0
480

 

La Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent Julià Ribera, ha acollit, recentment, la presentació del llibre, Pols i soroll, volum que recull les obres guardonades en els “Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2012 i 2013” i que Bromera publica en la col•lecció “Lletra Nova”.

Isabel Gómez Vayà, regidora de Cultura i Educació, i Josep Gregori, editor de Bromera, han intervingut en primer lloc,

Josep Gregori, ha recalcat davants els/les joves guardonats/des, la importància que tenen estos premis literaris, “però és mes la difusió de la paraula, és necessari que allò que diem i volem dir, siga conegut pel públic i si és alçant pols en sorolls, millor que millor, és per a nosaltres un plaer posar veu als nous fronts en l’àmbit valencià, i és per a mi un verdader plaer comptar amb la presència d’un poeta carcagenti, de Salvador Lauder

Isabel Gómez, “Pols i soroll,  es també una mena d’homenatge a Eduard Soleriestruch (que sol ser el seu nom de ploma), que dóna nom al guardó de narrativa, després que s’haja celebrat el centenari del seu naixement.”

La regidora aprofita la figura d’aquest escriptor per a llançar un missatge d’optimisme:

“és un clar exemple que les vicissituds de la vida no tenen perquè apartar-nos dels nostres objectius, dels nostres propòsits, de les nostres il·lusions. Aprofitem el que tenim, que no és poc, i mantinguem viva la literatura”.

“es un llibre molt especial, que a mes del que han tingut els llibres de les edicions anteriors, hi ha que afegir-li que té eixa part mes agradable ,  este llibre deixa un un sabor tan dolç, que realça els treballs culturals”.

Amb els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, l’Ajuntament de la localitat, fa palesa la seua aposta ferma per la joventut i per la literatura. A través d’aquesta iniciativa, a més de descobrir i motivar nous talents literaris, es convida els joves a expressar-se, tant en narrativa com en poesia.

Lliurament de llibres als guardonats

 

“Pols i soroll”, reuneix els  textos guanyadors de les dues últimes edicions.

2012

Premis de Narrativa Curta “Soleriestruch”

1r. Premi, Sota els teus passos”, de Marco Morales Peláez, de l’IES de Ribaroja

2n. Premi, “Orient”, de Javier Gil Font, de l’IES Professor Broch i Llop de Vila-real.

Finalista, “Un ram de violetes”, de Elena Castillo Sánchez-Pastor, de l’IES Jose Mª Parra d’Alzira.

Premis de Poesia “Arminyana i Canut”

1r. Premi, La revolta del somriure és el camí”, d’Enric Pellicer Navarro, de l’IES Joan Fuster de Bellreguard.

2n. Premi, “Calaix”, de Maria Fabuel Fullana, del CIP de Formació Professional Ausiàs March, de Valencia.

2013

Premis de Narrativa Curta, “Soleriestruch”

1r. Premi, Pols i Sorolls”, de Marta Suñer Martínez, de l’IES Rei en Jaume d’Alzira

2n. Premi, “Tot va començar fa dues setmanes”, de José Francisco Requena Mora, de l’IES Rei En Jaume d’Alzira

Finalista, “Un misteri a la biblioteca”, de Rosa Soriano Borja, de l’IES de Callosa d’Ensarrià.

Premis de Poesia “Arminyana i Canut”

1r. Premi, “Senda d’amargors, entenen per amargor la dels ametlers bords” d’Ismael Sempere Mirón, de l’IES Font de Sant Lluis de Valencia

2n. Premi, “Anys de pluja incessant”, de Paula López Tormo, de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.

Finalista, “De tot i res, de tu, de mi, dels altres”, de Mireya Soler Luque, de l’IES Rei En Jaume d’Alzira.

Presentació del Recital Poètic: Rapsodiant  Il·lusions

Magnifica recitació de poemes inclosos en el llibre, pel “Club de los Feos”, amb David Vidal (veu), i la col·laboració de Salva Lauder (veu), i Cintia Pla (tècnica de so).

Convocatòria de la XIX edició dels “Ciutat de Carcaixent”

 

Josep Gregori

El certamen estarà dotat, tant pel que fa al Premi Soleriestruch de Narrativa Curta com a l’Arminyana i Canut de Poesia, amb un primer premi de 400 €, un segon de 200 €, i un lot de llibres valorat en 150 € per al finalista de cada categoria.

La participació està oberta a tots els menors de 18 anys que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior i Batxillerat de la Comunitat Valenciana.

 Les obres, inèdites i en valencià, es poden presentar fins al 9 d’abril de 2014 a la Biblioteca Municipal de Carcaixent.

Acabat l’acte a, Josep Gregori, editor de Bromera, li hem preguntat,

Josep, este tipus de Premis Literaris, que esteu patrocinant i col·laborant amb l’Ajuntament de Carcaixent, ¿té una vida curta o llarga?

R.- Tots els llibres tenen per definició una vida llarga, perquè eixa es la seua virtut, al contrari del que pasa a vegades en les noves tecnologies que son fugaces, els llibres continuen, romanen, per tant tenen futur, i en  este sentit tenen la part mes important d’esta convocatòria, que al final els autors veuen arreplegades les seus creacions en una obra que es difon, perquè l’ajuntament adquireix els exemplars, que després s’encarrega de distribuir-los, i tot açò és una roda que fa que les obres dels joves participants, arriben a la joventut.

 Pròxima Edició, la XIX, al llarg de les 18 anteriors, ¿has vista evolucionar en els continguts d les obres presentades i augmentar el interès dels jovens per a participar?

R.-  En les dos últimes edicions, la qualitat ha sigut superior, i en concret, en el recital em escoltat alguns, que son molt bons, i els de l’ últim any, son insuperables, marquen una fita dins de la trajectòria dels Premis, en la que la qualitat anat a més.

Eduardo Sala/Riberaexpress      

Foto: Enric Salom

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here