L’alcalde de Corbera replica a Fabra i diu que la potabilitzadora «duplica el cost de l’aigua»

0
485

L’alcalde de Corbera, J

Jordi Vicedo

Vicedo (dreta) en una roda de premsa de Compromís

ordi Vicedo (Compromís), ha replicat hui al president de la Generalitat en considerar que «no és tan barata» l’aigua de la potabilitzadora perquè «als costos de l’extracció de l’aigua del Xúquer i de la seua potabilització cal afegir els de l’aportació dels municipis i el manteniment de les seues xarxes». Alberto Fabra va qualificar ahir «d’irresponsable» a l’ajuntament de Corbera per no sumar-se al projecte de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) que afecta inicialmente als municipis d’Alzira, Carcaixent, Cullera, Llaurí i Favara, regits per alcaldes populars.

A Vicedo no li eixen els comptes, «és impossible que l’increment siga només d’un euro al mes perquè no ens han explicat el cost de l’amortització de la inversió dels 60 milions d’euros durant 30 anys i el pagament dels corresponents interessos».

A més recorda que la permuta amb els regants del Xúquer suposa un cost d’un milió d’euros anuals al que cal afegir «el cost de gestió de la pròpia potabilitzadora».

Segons els càlculs fets per a de Corbera els 100 euros anuals de mitjana que paguen en una vivenda d’este municipi la incorporació a la Comunitat d’Usuaris li supondria «pagar tot just el doble, en torn als 200 euros a l’any», lo que significa més de 8 euros mensuals.

L’alcalde de Compromís li recorda a Fabra, mitjançant Riberaexpress, que els 13 municipis afectats per la potabilitzadora reclamaren una concessió d’aigua del Xúquer en el pròxim Pla Hidrològic per a no dependre de la permuta amb els regants. Una petició a la que «es sumaren els regidors del PP».

A més recorda que la Directiva Marc de l’Aigua considera que «no està regulada la barreja d’aigua contaminada amb aigua de qualitat», fet que va poder contrastar, recentment, a Brusel.les la comitiva socialista, desplaçada a la capital europea.

Vicedo afegix altres raons per votar en contra, com el pagament del manteniment dels pous de sequera dels regants que arribarà al milió d’euros; “si tenen prou aigua del riu no ficaran en marxa els pous, per tant estan, literalment, revenent l’aigua als municipis, un aigua que no val diners”.

La primera autoritat local de Corbera lamenta «la pèrdua de potestat sobre l’aigua» dels ajuntaments en una comunitat de usuaris en la que els regants d’USUJ disposen del 50% «tot i no se usuaris de la mateixa».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here