Compromís proposa al PP de Carcaixent que reclame el deute històric valencià

6
411
Lola Botella i Alberto Fabra hui

Compromís per Carcaixent ha presentat una moció davant el Ple de l’Ajuntament, en la qual proposa l’adhesió de l’Ajuntament de Carcaixent a la proposició de llei de recuperació del deute històric i insta les Corts i el Consell a què reclamen l’anomenat deute històric que l’Estat manté amb el País Valencià.

Esta iniciativa proposa que el mecanisme de compensació del deute a les arques públiques valencianes es negocie amb el Ministeri d’Hisenda, i es concrete abans de l’entrada en vigor del nou sistema de finançament autonòmic.

Paco Salom, portaveu del Grup municipal afirma que: “l’informe de la comissió d’experts de les Corts va quantificar en 13.449 milions d’euros l’infrafinançament patit pels valencians durant el període 2002-2012, una xifra que ha estat avalada també per l’Alt Consell Consultiu”.

I afegeix que: “és urgent una actuació immediata que reconduïsca la situació cap a la solució dels greus problemes financers de la Generalitat. La supervivència de l’autogovern dels valencians passa per la recuperació del deute històric i un nou sistema de finançament autonòmic”.

“Estem cansats de paraules buides i ja fa massa anys que esperem fets. Aquells que s’omplien la boca denunciant el mal finançament que patíem els valencians quan governava Zapatero, ara que manen els seus, callen i són molt menys reivindicatius.”

A més, la moció recorda que la Generalitat té un elevat deute públic, i que el principal creditor és el Govern de l’Estat, mitjançant el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i el Pla de pagament a proveïdors.

Des de Compromís per Carcaixent entenem que este tema és prioritari, no només perquè afecta a la solvència financera de la Generalitat, sinó també a la del poble de Carcaixent, en definitiva, al nostre benestar i capacitat d’autogovern.

Compromís per Carcaixent

6 Comentarios

 1. Me parece muy bien señores de Compromís, pero para cuando llevarán al pleno propuestas sobre el pueblo. Todos los meses veo el orden del día de los plenos y ustedes siempre llevan propuestas que las hace su partido a nivel general y muchas veces nada tienen que ver con nuestra localidad. La verdad que para 6 concejales que tienen me esperaba un poco más de trabajo por su parte.

  • Para la política del silencio local llevada a cabo por compromis , da igual tener
   2 , que 3 , que 6 concejales:

   SILENCIO x N = SILENCIO
   (donde N representa el nº de concejales del compromis)

   Por tanto :
   N= SILENCIO/SILENCIO = 1
   Lo cual quiere decir , que por muchos concejales que tenga el compromis, el resultado de su labor siempre es el mismo , lo cual significa que la productividad marginal a partir del 2º concejal es CERO PATATERO

   TOC TOC TOC

  • Molt de renegar perque la Generalitat té un deute amb l’ajuntament, molt de renegar de la falta de finançament, i ara resulta que la petició a l’Estat és una demanda que no afecta al poble.
   Els recursos municipals venen bàsicament dels impostos, de les transferencies de les altres administracions i de les subvencions. Si la Generalitat estiguera ben finançada (a banda del despilfarro dels seus responsables) el deute amb l’ajuntament de Carcaixent no seria el que és, i el poble de Carcaixent tindria més recursos i a més s’estalviaria interessos pel finançament de la tresoreria.
   La petició que fem, té o no té a veure amb Carcaixent? Si tu eres dels que considera que estem mal finançats, suma’t a la proposta. En lloc de critica col·labora, i si no vols deixa als de Compromís que demanen i que sumen suports. Al final si s’aconseguira algo seria bo per a tots.

  • Pept la proposta per exigir el deute històric a la Generalitat no et sembla adequada per al poble? No creus que si els valencians tinguérem el finançament que ens toca tindríem més servicis i benestar al poble, menys impostos i més diners per a inversions? Jo estic convençut que sí i aplaudisc la iniciativa de Compromís, urgent i imprescindible.

   • Mes serveis i benestar no ho sé, però mes diners per a que se’ls malgastara la senyora Alcalde segur.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here