Alginet preocupat per les conseqüències mediambientals del vessament de 17.000 litres de gasoil

0
246

«Estem molt preocupats pel vessament dels 17.000 litres de gasoil», amb aquests paraules, Jesús Boluda començava la reunió que al llarg de hui ha tingut  amb l’inspector de policia d’Alginet Juan Manuel Fernández i el regidor de medi ambient Antonio Lozano.

I és que Boluda explicava que » a hores d’ara no tenim cap informació ni sabem qui es va a fer càrrec de la terra contaminada pel combustible que ahir va impregnar el camp d’oliveres i voltants de la zona de Mallaes. A hores d’ara cap organisme s’ha ficat en contacte amb l’Alcalde d’Alginet ni amb el consistori per tal d’informar de l’accident ocorregut, de les tasques realitzades al terreny o de les pautes a seguir en la neteja i desinfecció del mateix».

Boluda, Fernández i Lozano s’han apropat aquest mati per a comprovar de primera ma les tasques de neteja i vore que s’havien endut el camió cisterna. En arribar al lloc on van ocórrer els fets han vist que hi han encara moltes deixalles de l’accident que no s’han retirat i com el gasoil ha filtrat per la terra ja que no hi ha cap toll que indique que el combustible està allí. «La preocupació des de el consistori es deu a que no ens han donat cap informació oficial i la sensació que tenim és que els diferents organismes es llaven les mans i ens preocupa l’impacte mediambiental del vessament» explicava Boluda.

L’accident va ocórrer ahir de mati quan un camió carregat amb 32.000 litres de gasoil va caure de l’autovia a la partida de Mallaes d’Alginet. Els bombers van intentat contenir la fuga, que es va produir per la boca superior de la cisterna amb terra i bidons cedits per la cooperativa agrícola de la localitat. La policia local d’Alginet, al seu informe explicava que  el camió cisterna que havia d’extraure el que quedava al depòsit va arribar al lloc dels fets cap a les 6 de la vesprada, un temps que va fer que 17.000 litres de gasoil caigueren a terra.

Sònia Bosch

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here