Compromís insisteix en la necessitat d’un Pla per als arbres i zones verdes d’Alzira

0
299

Amb ocasió del Dia de l’Arbre que es celebra cada any el dia 31 de gener, cal fer una reflexió sobre l’actuació beneficiosa dels arbres sobre el medi urbà. Suavitzen les temperatures, afavoreixen la humitat relativa, fixen i absorbeixen la pols i els gasos contaminants, amorteixen la contaminació acústica, alliberen oxigen, filtren les radiacions, redueixen els microorganismes patògens de l’aire, detenen o canalitzen el vent, atrauen la fauna.

Des de Compromís per Alzira considerem que també cal fer una reflexió sobre aquesta qüestió a la nostra ciutat. Perquè tots els alzirenys i alzirenyes poden comprovar que la presència d’arbres i zones verdes és menor de la recomanable. Això fa que, per exemple a l’estiu, Alzira siga una ciutat “hostil” per a les persones.

També valorem que el temps ens ha donat la raó en una qüestió, la relativa a la gestió de la presència del morrut roig de les nostres palmeres. La despesa contra aquesta plaga no ha servit de quasi res. Només cal vore la CV-50 en el seu traçat entre el Pont José Pellicer i la rotonda d’eixida cap a La Barraca i Tavernes (la del bingo) o la Plaça de Conxa Piquer on ja quasi no queden palmeres sanes. En aquest sentit, insistim de nou que cal establir un Pla per a aquesta zona, vé de repoblació amb arbres, vé fent alguna acció artística per tal de recordar les palmeres que allí hi havien.

Per tant, el que des de Compromís per Alzira plantegem és que Alzira deuria anar més enllà d’organitzar actes de conscienciació –que per altra banda també són necessaris- i fer una planificació de tot allò relacionat amb les zones verdes i el arbres de la nostra ciutat.

Si la planificació urbanística té la seua planificació, perquè no tindre un “Pla General d’Ordenació Verda” no només per tal d’augmentar i millorar la situació actual sino un document de treball on es recullen els criteris de gestió de tots els processos transversals vinculats a les tasques, els criteris tècnics i els aspectes necessaris per a dur a terme una gestió integral i sostenible de l’arbrat de la ciutat tenint en compte els diversos aspectes que intervenen en la gestió: actualització de l’inventari, criteris en la selecció de les espècies, manteniment, protecció del verd, seguretat i salut, formació interna, criteris mediambientals, tecnologia en logística, comunicació i divulgació. Una gestió que, evidentment, implica tota l’organització de Parcs i Jardins així com la vinculació amb el nou Pla General d’Ordenació Urbana d’Alzira.

Per això hem presentat una moció per la qual demanem que, per un costat, es treballe de la manera més consensuada possible en la recuperació del paisatge de l’entrada d’Alzira per la CV-50 i, per un altre, que els serveis tècnics de l’Ajuntament d’Alzira comencen a treballar en la redacció d’un Pla per a la gestió de l’Arbratge Urbà que arreplegue totes les qüestions referides anteriorment.

Diego Gómez – Portaveu G.M. Compromís per Alzira
Vicent Camarasa – Representant de Compromís
al Consell Local de Medi Ambient

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here