Xúquer Viu diu que el nou Pla «no aporta cap solució» a la sobreexplotació del Xúquer

0
326
Graciela Ferrer junt a Martínez, Signes i Yáñez

La portaveu de Xúquer Viu, Graciela Ferrer considera «una oportunitat perduda» el nou Pla Hidrològic del Xúquer que proposa el PP que està per «fer terra cremada» en la seua política sobre l’aigua.

Ferrer advertix que «no recull mesures suficients per recuperar la qualitat de l’aigua» i a més «no aporta cap solució a la sobreexplotació del Xúquer». També denuncia la «manca d’adecuació als cabals ecològics que ara són mínims» i considera que la solució «definitiva» al voltant del suministrament d’aiogua potable a la comarca «pasa per recuperar la qualitat de les aigües soterrànies».

A més, la dirigent de Xúquer Viu es mostra «preocupada» pel futur de l’Albufera en rebaixar el cabal ecològic de 190 a 167 hm3, que «és el mínim que li arriba en els darrers 30 anys», així com «continua rebent abocaments residuals».

Graciela Ferrer, que ha intervingut en la conferència de premsa donada pel PSPV de la comarca, ha arribat a la conclusió que el nou Pla de Conca del Xúquer que es troba en periode d’exposició fins el 7 de febrer, «no compleix cap dels objectius que assenyala la Directiva Marc de l’Aigua».

En la conferència de premsa ha participat, també el membre de l’executiva provincial del PSPV, Roger Yáñez, qui ha resaltat la «indefensió» de la Ribera davant la problemàtica del Xúquer, a més de proposar un nou Pla Hidrológic però «no este pla».

Yáñez ha significat que la «major part» de les Comunitats de Regants «estan en contra del Pla Hidrològic del Xúquer» i per tant no és possible «cap consens» amb els regants del Vinalopó tal i com propugna el president de la Generalitat, Alberto Fabra.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here