Acord entre CCOO i Sanitat per millorar la salut laboral en el Departament de la Ribera

0
243

El sindicat CCOO ha aconseguit un acord amb l’empresa que gestiona la sanitat de La Ribera per a millorar les condicions laborals del personal en temes de salut laboral.
Durant l’any 2012 el sindicat CCOO va presentar diferents escrits davant de la direcció de la Conselleria de Sanitat de La Ribera, denunciant problemes de salut laboral detectats entre el personal que treballa en els centres sanitaris de la comarca i demanant que se solucionaren.
La Direcció ni va contestar cap dels escrits i per supost no va solventar els problemes notificats, per lo que CCOO va interposar una demanda davant de la Inspecció de Treball en Desembre de 2012, proposant mètodes d’avaluació dels riscs laborals i la correcció dels problemes existents.
Després de varies reunions entre la Inspecció de Treball, la Direcció de RRHH de l’empresa concessionària i CCOO , el passat mes de desembre amb la mediació de la Inspecció de Treball arribaren a un acord per a resoldre les deficiències detectades, establint un calendari per a realitzar-lo.
En este acord contempla que:

1. S’avaluen els factors de riscs dels llocs de treball del personal.

2. Condicionament de les instal·lacions del Consultori de Corbera, del Servei d’Urgències del CS d’Algemesí i la reforma del mostrador del CS de Cullera.

3. Se dote als centres i als pacients de contenidors per a l’eliminació de residus contaminats, en els centres i en els domicilis.

4. Realitzar un programa d’educació vial entre el personal per a previndre els accidents in itinere i els accidents en l’atenció domiciliaria.

5. Revisió i substitució del mobiliari i material informàtic en mal estatt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here