Sueca festeja Sant Antoni amb tres processons i una fira

0
471

Com mana la tradició, Sueca tornarà a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abad durant els pròxims dies amb una sèrie d’actes que s’iniciaran demà divendres. La família Collantes, en col·laboració amb la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Sueca, ha organitzat la tradicional processó acompanyant la imatge del sant, que s’iniciarà a les 11.30 hores des del número 4 del carrer Castellet, i finalitzarà en l’església de Sant Pere, on se celebrarà una missa a les 12 hores. Al finalitzar, de nou en processó traslladaran la imatge del sant fins a la capella de l’Hospitalet, on tindrà lloc la benedicció d’animals i el repartiment dels tradicionals pans i garrofes.

Per la seua banda, els veïns del carrer Sant Antoni Abad han organitzat també una sèrie d’actes que començaran, a les 18 hores, amb una processó en què acompanyaran a la imatge del sant fins a l’església de la Mare de Déu de Sales, on es realitzarà la benedicció dels pans i els animals. A continuació, a les 18.30 hores, tindrà lloc una missa en sufragi dels difunts del veïnat.

“Com en anteriors ocasions, des de la Regidoria de Festes, i amb la coordinació dels organitzadors, es torna a col·laborar en la celebració de la festivitat de Sant Antoni, tant en l’acte del divendres al matí, davant de l’església de l’Hospitalet, com en la celebració del carrer Sant Antoni el divendres a la vesprada, així com en la tradicional benedicció del diumenge davant de l’església de La Miraculosa. Amb esta col·laboració, des de la Regidoria de Festes es pretén ajudar a fer que una tradició com esta no es perda i puga continuar en el temps. Enguany, la tradicional fira es tornarà a ubicar en el Parc de l’Estació a petició dels firers i de molts veïns que veuen eixa zona més adequada per a poder disfrutar-la. Esperem que el temps ens respecte per a poder acudir als diferents actes programats el cap de setmana», ha afirmat el regidor de Festes, Dimas Vázquez.

El dissabte 18, se celebrarà la tradicional fira de Sant Antoni que enguany repetix ubicació en el parc de l’Estació, carrer La Punta i carrer Ferrocarril. També el dissabte 18, a les 20 hores, l’Associació Amics de Sant Antoni realitzarà el trasllat de la imatge del sant en processó, des del carrer Sant Teresa 31, fins a l’església de la Miraculosa. Per al diumenge 19, a les 11 hores, l’associació té prevista la celebració d’una missa i, a continuació, es realitzarà la tradicional romeria davant de l’església per a la benedicció dels animals i el repartiment dels pans i garrofes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here