El pàrquing causa un «forat econòmic» de 70.000€ segons Més Algemesí

0
365

Tal i com era previsible, la tossudesa popular d’obrir el pàrquing ha causat pèrdues a l’economia municipal. No sols hem desaprofitat 6 milions d’euros, o més, que ens ha costat el “caprici” del Sr Alcalde, sinó que, a més, comença ja a ser una sangria per a l’economia local.
Avui hem conegut el números del primer any de funcionament del pàrquing, i aquest han estat els previstos. Segons dades facilitades per l’empresa concessionària, de desembre de 2012 a novembre de 2013 –el primer any de vigència del nou contracte- la recaptació de pàrquing (2a planta) i ORA ha ascendit a 159.169’665€. Tot i que s’ha recaptat més que en 2011 i 2012 sols per l’ORA, s’ha recaptat menys que en 2009 o 2010. En 2011 i 2012 l’ORA fou deficitària, però segons aquell contracte, les pèrdues les assumia l’empresa, que a més pagava un cànon entre 5.000 i 6.000€. Amb el “brillant i intel·ligent” nou plec de condicions les pèrdues les assumeix el contribuent. Novament el Partit Popular d’Algemesí decideix socialitzar les pèrdues. En concret la gestió de l’ORA i del pàrquing de rotació (2a planta) ha costat 214.170€. Per tant l’Ajuntament deurà abonar a l’empressa 55.000’34€, més 15.730€ que ja s’han abonat en concepte de manteniment de la 1a planta. En total 70.000€ ens ha costat el primer any la pitjor decisió d’un alcalde de la democràcia. No podem oblidar que l’Ajuntament paga eixos 15.730€ pel manteniment d’una planta en la qual sols aparquen 6 cotxes, i els paga per tenir quasi cent places buides. Aquesta és una mostra de l’absurd de la situació.
A més a més les xifres demostren que en realitat el pàrquing està essent utilitzat perquè fa competència deslleial a la resta d’aparcament privats de la zona. Moltes de les places privades de pàrquing de la zona, han vist com el llogater les deixaven per anar-se’n al pàrquing subvencionat del Mercat. Pagar 275€ a l’any per una plaça de pàrquing és irrisori. Mentre el govern central disminueix subvencions a centres de discapacitats, de menors, d’ancians, el govern popular d’Algemesí subvenciona el pàrquing a poc més de 30 veïns. Una poca vergonya. Al pàrquing hi ha 25 veïns de la zona amb un abonament anual i 5 mensuals als quals se’ls “subvenciona” la meitat del cost, a més de 3 abonats que no són de la zona. En total 33 cotxes estan abonats, els qual poden aparcar el cotxe perquè que ens costa a la resta de ciutadans més de 1.000€ per vehicle.
Les dades revelen, igualment l’escàs ús del pàrquing en rotació. Únicament el mes de setembre, per les festes, té un ús acceptable. La resta de mesos, i agafant-nos als dos últims que són els millors de tot l’any, no és utilitzat ni per 40 cotxes diaris de mitjana, que normalment no arriben a estar hora i mitjana. En el mes d’octubre, una de les millors recaptacions, les places de rotació del pàrquing sols han recaptat 46€ al dia, menys que una botiga de llepolies. En setembre han recaptat el doble, 97€, però en agost ha recaptat poc més de 9€ per dia. Durant els 10 primers mesos d’ús la recaptació per rotació ha estat de 10.478€ , i entre rotació i abonaments 20.661€. Hem invertit més de 6 milions d’euros en un pàrquing que recapta 20.000 i que ens costa 70.000€ anuals de mantenir oberta.
MÉS ALGEMESÍ no pot més que lamentar que l’Ajuntament estiga disposat a balafiar 70.000€ € per aquesta qüestió, i que al mateix temps, per estalviar-se menys d’eixos 70.000€ acomiade en 2013 a dues mestres d’infantil. Tenim un ajuntament que canvia qualitat educativa per places de pàrquing. Tenim un ajuntament que construeix places d’aparcament que ningú vol, però que cada any deixa sense plaça eductiva d’infantil a 30 xiquets i xiquetes que no poden entrar perquè no habilita noves unitats docents. Tot un símbol de que les seus prioritat no són les persones sinó els negocis.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal
MÉS ALGEMESÍ

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here