App (aplicació) Alzira al mòbil / Opinió: Pasqual Martí

0
363

Fa poc l’Ajuntament d’Alzira ha tret esta aplicació i ens ha oferit una presentació per a comunicar-nos com estem d’avançats en tecnologia. És una aplicació que està feta per professionals i, per tant, no és gratuïta: a tots els alzirenys ens ha costat els diners de la butxaca. Per això esperes que funcione bé i que existisca un control sobre si, efectivament, ho fa de manera correcta.

I s’ha de reconéixer que és molt boniqueta… fins que comences a detectar problemes que haurien d’haver-se comprovat abans de traure-la al carrer i fer la presentació i la campanya per al públic. I ho dic perquè en el meu cas, i des del primer dia de la seua aparició, tinc problemes.
El meu mòbil usa Windows Phone 8, per tant no puc usar esta aplicació perquè no s’ha desenrotllat per a estos telèfons i encara que espere que ho facen en breu… No podrien haver-ho pensat abans? I bo, com que no puc usar-la en el mòbil, la instal·le en la tablet, que sí que porta el sistema Android i –efectivament!– funciona. Però de quina manera ho fa? Amb prou incidències. Per si voleu comprovar-ho (amb data 14/01/2014 era així), enumeraré alguns dels seus errors:
-Si punxes en “Serveis i utilitats” hi ha opcions en les quals la imatge canvia de resolució, no cap en la pantalla i has d’anar d’un lloc a un altre intentant vore el que t’interesse. En definitiva: una molèstia contínua.
-Si entres en “Agenda d’esdeveniments”, no apareix res des del 12/01/2014 en avant. Potser és que l’Ajuntament d’Alzira no té previst cap acte a partir d’este mes fins a l’hora de les eleccions (que és quan s’afanyen a fer el que no han fet en quatre anys…).
-En Facebook, Twitter, Linkedin, etc., la mateixa cançoneta. En punxar els enllaços, canvia la resolució, es posa tot massa gran i és un desastre. Encara sort que pareix que ho estan solucionant…
-En “telèfons d’interés”, en “Farmàcies”, o en “Serveis municipals”, per exemple, continua passant el desajust.
-En “Arxiu gràfic”moltes de les fotos tenen molt poca qualitat.
I no vull estendrem més (perquè encara n’hi ha més) per no fer sang del tema. Ara, quan facen aplicacions “professionals”, que ens costen diners als ciutadans, haurien de funcionar “professionalment”. Perquè tot açò hauria de comprovar-se abans de traure-ho i no llançar-ho, de manera precipitada, com un “empastre” tecnològic del nostre benvolgut Ajuntament. Ja m’imagine què deu pensar l’usuari d’Alzira al mòbil de com estem d’avançats… en tecnologia.
A vore si algú de la casa llig este article i, amb sort li peguen una miradeta i apanyen totes estes coses. Ni que siga per a què la gent no pense que açò ho ha fet algun amiguet que “entén” la informàtica, igual que el govern d’Alzira “entén” els diners públics.
Una salutació.

Pasqual Martí
Demòcrates Valencians 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here