Algemesí indemnitzarà l’empresa concessionària del pàrquing amb més de 70.000€ segons el PSPV

0
239

Després que l’empresa haja presentat el seu informe de comptes al Consistori els nombres indiquen, com ja va vaticinar el PSPV en el seu moment, que el pàrquing és una autèntica ruïna per a les arques municipals.

L’equip de govern va signar un contracte amb *Dornier a la fi de 2012 per a la gestió de la rotació del pàrquing de la Plaça del Mercat i de la zona ORA. Aquest contracte comprometia al Consistori a indemnitzar a l’empresa si aquesta no recaptava, almenys, 214.170 euros (IVA inclòs) i, a més, es comprometia a abonar els costos de manteniment de la primera planta de l’aparcament que ascendeixen a 15.730 euros (IVA inclòs).

Després que hi haja conclòs el primer exercici corresponent al període desembre 2012 – novembre 2013, els números presentats per l’empresa indiquen que l’Ajuntament ha de compensar Dornier amb un total de 55.000,34 euros corresponents al cost del servei del pàrquing i l’ORA més 15.730 euros corresponents al manteniment de la primera planta.

Segons ha explicat la portaveu socialista Marta Trenzano, “aquest és l’enèsim fracàs amb el que respecta a aqueix aparcament i ens dóna la raó als socialistes que ens vam oposar des del principi a la seua construcció i a la signatura d’aqueix contracte. Les

previsions indicaven que l’explotació anava a ser deficitària i així ho ha corroborat la pròpia empresa”.

Per a Trenzano “55.000 euros és més del que l’Ajuntament ha destinat en 2013 a l’agricultura en recursos propis. A més les últimes dades presentades per Benestar Social indiquen que 14 famílies es van quedar sense val d’alimentació al novembre per no complir els requisits. No vull ni pensar quants vals es podrien concedir amb 55.000 euros. El capritx de l’alcalde ens està eixint massa car”.

García Mont, Alcalde del PP, hipoteca el futur de l’Ajuntament

Així mateix, el contracte especifica que les indemnitzacions dels tres primers anys no s’abonaran a l’empresa fins que finalitze l’exercici 2014-2015. En paraules de Trenzano, “aquesta serà l’herència que ens deixarà el Sr. García quan deixe de ser alcalde. El primer pagament a l’empresa concessionària s’efectuarà al desembre de 2015, és a dir, quan hi haja un nou govern socialista. D’aquesta manera l’Alcalde s’assegura no executar cap factura per pèrdues. Tot un valent”.

Trenzano ha conclòs que “al final podem afirmar que, en 2013, el pàrquing ens ha costat als ciutadans d’Algemesí quasi un milió de pessetes al mes després que l’empresa solament recaptara 20.661 euros de l’explotació de l’aparcament. Si l’alcalde fos un polític com cal presentaria la seua dimissió avui mateix”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here