STEPV llança 41 sugerències a la comunitat educativa per «fer inaplicable» la Llei Wert

0
230
Ignacio Wert
Col.legi Federico G. Sanchiz d’Alzira

El sindicat de l’ensenyament STEPV farà una campanya per a la inaplicació de la LOMQE i per la recuperació de les condicions laborals del professorat i ha fet públic el document amb les 41 mesures per a fer inaplicable la llei.
El sindicat ha manifestat que la idea del document és ajudar a vertebrar un moviment de desobediència a la llei amb la complicitat dels equips directius, el professorat, els pares i mares i l’alumnat que ja han demostrat el rebuig a la LOMQE en les dues vagues educatives recents.

STEPV també ha llançat una campanya per a la recuperació de les condicions laborals del professorat.

La majoria de les mesures van destinades a les direccions i/o càrrecs directius perquè amb la LOMQE s’incrementen les seues competències (sobretot les de les direccions). En segon lloc, una part important de les mesures les ha de dur a terme el professorat. I després l’alumnat, els pares i mares o tutors i els consells escolars.
Hi ha mesures que esquiven la llei (com la Mesura 35: que els equips directius no exercisquen les noves competències que els atorga la LOMQE perquè les manlleva als consells escolars). Altres són d’exigència d’aplicació de l’article en qüestió (totes les relacionades amb la dotació de recursos als centres, per exemple: Mesures 20 a 24). Altres són de no aplicació o desobediència o insubmissió (les que fan referència a les avaluacions o revàlides: Mesures 12, 14, 15, 17 ó 18).
El document s’ha enviat al professorat, centres educatius i comunitat educativa per a estudiar-lo, discutir-lo i fer propostes si cal.
El Sindicat té previst convocar reunions les pròximes setmanes amb entitats i organitzacions de la comunitat educativa per a presentar el document: associacions de pares i mares, Escola Valenciana, organitzacions estudiantils, associacions de professorat, etc. També amb els partits polítics de l’oposició.
El document també es traslladarà a la Confederació de STES perquè es distribuïsca a nivell estatal.
Juntament amb aquesta campanya d’inaplicació de la LOMQE, STEPV ha llançat una altra per a la recuperació de les condicions laborals del professorat, retallades des de 2010. Així, els eixos d’aquesta campanya giren al voltant de la recuperació del 100% del salari (i de tot el que han retallat des de 2010) i de les plantilles, de la reducció de les ràtios d’alumnat i de la càrrega lectiva i burocràtica del professorat, de la recuperació de l’acord de professorat interí de 2010 i de la possibilitat d’implantar la jornada continuada en els centres educatius, entre d’altres.
El 15 de febrer STEPV convocarà manifestacions a Alacant, València i Castelló amb aquesta plataforma reivindicativa. Prèviament, entre el 27 i el 30 de gener, convocarà una vintena d’assemblees comarcals al llarg del País Valencià per a discutir el document sobre la LOMQE i preparar la campanya sobre condicions laborals. I entre el 10 i el 14 de febrer proposarà als centres educatius assemblees amb la comunitat educativa per a tractar el document sobre la LOMQE.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here