Més Algemesí qualifica «d’inoportuna» la visita de Fabra per ser el «major morós» de l’Ajuntament

0
347
Fabra amb l’alcalde d’Algemesí

MÉS ALGEMESÍ s’ha assabentat hui que demà a les 11 està prevista la visita del President Fabra a les instal·lacions de la COPAL. Això, que deuria ser un motiu d’alegria, donada la política del PP contra allò valencià, contra la Ribera i contra l’economia local d’Algemesí és al nostre parer, una acció inoportuna. Fabra ve a burlar-se dels riberencs i dels algemesinencs.

Fabra es burlà literalment de nosaltres el dia 31 de desembre quan pagà a Carcaixent 1’6 milions d’euros del que li devia, 1’2 a Alzira o 1’1 a Sueca i a nosaltres sols 360.000€. El tractament de Fabra envers Algemesí és sempre despectiu i discriminatori. Tenint una població semblant a la de Sueca o un 30% superior a la de Carcaixent, se’ns ha pagat sols una tercera part que a Sueca o una quarta part que a Carcaixent. Fins i tot poblacions com Polinyà, amb menys d’un 10% de la població d’Algemesí rebé 460.000€, o Almussafes, amb menys d’una tercera part, 640.000€.

Deute de 1,5 milions d’euros

El major morós de l’Ajuntament, ens deu encara aproximadament 1’5 milions, no deuria visitar més Algemesí fins que no pague els que l’administració que presideix ens deu.
Però no sols ens continua devent, sinó que es burla també en altres temes. Recentment envià a la Ribera al Director General de l’Aigua, al Sr Comos, a recordar-nos que continuen apostat per una segona toma del transvasament Xúquer-Vinalopó riu amunt. Fabra, que ens nega una concessió directa d’aigua per a la Ribera amb igualtat de condicions que València o Sagunt, ara vol venir a fer-se la foto a Algemesí. És de tenir molta, molta cara, que el responsable de l’una administració que no ha invertit en la xarxa secundària del reg a degoteig, el responsable que la meitat del terme d’Algemesí no tinga reg a degoteig, motiu pel qual moltes taronges enguany no han tingut el calibre mínim per comercialitzar, vinga a visitar una Cooperativa a la qual la seua política irresponsable ajuda a enfonsar. Si la Conselleria hagués realitzar en el seu moment les inversions oportunes i el reg a degoteig estigués funcionant la campanya enguany no seria tan desastrosa. Els llauradors, que estan fent inversions per estalviar aigua, però que veuen que se’l nega l’aigua que estalvien per beure, aigua que concedeixen a la Manchuela d’Albacete, no tenen cap motiu per estar agraïts ni a Fabra ni a la Generalitat. Fabra, a l’igual que Comos ve a burlar-se del llaurador d’Algemesí al qual ajuda a enfonsar. MÉS ALGEMESÍ no assistirà demà a rebre a aquell que tant de mal està fent al nostre camp i recomana a tots els llauradors que l’ignoren completament, almenys fins que no ens atorgue una concessió d’aigua i realitze les inversions oportunes en el camp.
Ell, que odia tot allò valencià, ell que s’ha atrevit a deixar als algemesinencs sense una servei de televisió pública en la nostra llengua no té cap motiu per visitar el nostre poble, i lamentem profundament que des de l’equip de govern no se li haja aconsellat que no vinguera. Si l’Alcalde d’Algemesí defensara realment els interessos dels seus ciutadans demà deuria de dir-li en públic que:
· Ens deu 1’5 milions d’euros que deu de pagar ja.
· Que s’ha burlat de nosaltres pagant-nos una tercera parta o una quarta part del que ha pagat a altres poblacions
· Que no ens pot negar una concessió directa d’aigües superficials per beure.
· Que ha d’acabar la infraestructura del reg a degoteig que li pertoca.

Qualsevol altre tipus de discurs servil i complaent sols respondrà a l’interés personal del Sr Alcalde per progressar dintre del partit i no a la defensa dels interessos d’Algemesí.
Lamentem profundament una visita com aquesta en aquestes circumstàncies i no podem participar d’aquesta pantomima que demà volen representar fent com si no passes res.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here